MediaPlaza


Workshop RFID in de praktijk Introductie

RFID in de praktijk

Gratis CIC workshop over de Business-aspecten van Radio Frequency Identification

Introductie

Maandag 19 april 2004
Media Plaza, Utrecht

Business-aspecten van Radio Frequency Identification

Radio Frequency Identification (RFID) gaat een steeds grotere rol spelen in de transport en logistiek branche, verpakkingsindustrie en voedingsmiddelenindustrie. Door RFID kunnen grootverpakkingen voorzien van RFID-tags contactloos en draadloos geïdentificeerd en gelokaliseerd worden. Fabrikanten, retailers en logistieke ondernemingen die te maken krijgen met toepassingen van RFID zullen hun productie- en bedrijfsprocessen hierop moeten aanpassen.

Tijdens de interactieve workshop 'RFID in de praktijk' van maandag 19 april van 15:00 tot 20:00 krijgt u een update over de laatste RFID ontwikkelingen en over RFID toepassingsmogelijkheden voor diverse sectoren.
Sylvia Stein van EAN Nederland, een organisatie gespecialiseerd in wereldwijde open standaards, gaat in het gebruik van de Electronic Product Code. MARCGlobal, een warehouse management software organisatie, presenteert een succesvolle bestaande RFID oplossing voor distributiecentra in de medische en in de Consumer Product Goods sector.

Na deelname aan deze workshop kunt u goed inschatten wat RFID kan betekenen voor uw onderneming en kunt u vervolgstappen gaan vaststellen. Tevens krijgt u informatie over wie u kan verder helpen.

Branches en toepassingsgebieden:
o Voedingsindustrie
o Verpakkingsindustrie
o Fabrikanten
o Tracking & tracing
o Supply chain management
o Veiligheid

Doelgroep en inschrijving
Er is ruimte voor 25 managers en beslissers van middelgrote bedrijven uit de bovengenoemde branches en toepassingsgebieden. Deelname is kosteloos.

Deze workshop maakt deel uit van het programma 'Concurreren met ICT Competenties' van het Ministerie van Economische Zaken en wordt u aangeboden door Media Plaza in samenwerking met Syntens en Senter.