Ingezonden persbericht


|[pic]                                                               |
PERSBERICHT

Eerste internetsite in Nederland met actueel nieuws speciaal voor jongeren van 10-15

Weekkrant KidsWeek presenteert nieuwe internetsite voor kids

Amsterdam, 30 maart 2004 -Jongeren tussen de 10 en 15 jaar kunnen vanaf vandaag actueel nieuws op www.kidsweek.nl lezen. Elke werkdag presenteert KidsWeek nieuwe artikelen. Het archief op de site bevat uitgebreide achtergrondinformatie. De site bevat ook polls, stellingen en op termijn ook een on-lineshop. De nieuwe site van KidsWeek is primair bedoeld voor huidige en potentiële lezers van KidsWeek. Maar ook informatie voor ouders, adverteerders en pers ontbreekt niet. www.kidsweek.nl is gemaakt door Satama Interactive uit Amsterdam.

Op de nieuwe site, die dagelijks ge-update zal worden, staan diverse actuele artikelen uit de krant in de rubriek 'vers'. www.kidsweek.nl heeft ook een archieffunctie ('in de rubriek 'houdbaar'). Via diverse links kan de bezoeker bovendien meer informatie krijgen over gerelateerde sites en onderwerpen. De online shop, met ondermeer boeken, dvd's, games en cd's, is voor iedereen bedoeld, maar biedt de abonnees van KidsWeek extra voordelen.

KidsWeek is ook benieuwd naar de mening van haar lezers. Daarom zijn er dagelijks polls en stellingen. De vormgeving van de site is herkenbaar en gerelateerd aan de vaste elementen van KidsWeek, zoals 'Mijn land', 'mijn wereld ' en 'mijn lol'. Manager Operations Winfried van der Veen, verantwoordelijk voor internet, vat het idee achter de site als volgt samen: "Laten zien wie je bent op een manier die bij je past, dat is de filosofie achter de nieuwe internetsite van KidsWeek."

Over KidsWeek

KidsWeek bestaat op 19 april as 1 jaar en kent een bereik van ruim 65.000 lezers; KidsWeek wil kinderen van 10-15 jaar een echte en serieuze krant bieden, zodat ze zich tot enthousiaste, betrokken en goed geïnformeerde wereldburgers kunnen ontwikkelen; Onderzoek dat in maart 2004 werd gedaan onder een groot aantal lezers van KidsWeek toont aan dat zij KidsWeek als serieuze krant zien, die leuker is dan die voor volwassenen! De lezers van KidsWeek lezen de krant ruim een uur en de tevredenheid over de krant is enorm: 89% van de lezers is (zeer) tevreden over KidsWeek.