Dienstenbond CNV

Ledenvergadering Aldipress Amsterdam
02-04-2004

De CNV Dienstenbond is de laatste tijd regelmatig door leden werkzaam bij Aldipress in Amsterdam benaderd met vragen en onduidelijkheden over de aangekondigde verhuizing en het Sociaal Beleidskader. Om vragen van leden zoveel mogelijk te beantwoorden en duidelijkheid te scheppen houdt de CNV Dienstenbond op 19 april ledenbijeenkomsten.

In oktober vorig jaar heeft Aldipress bekend gemaakt de vestiging in Amsterdam te willen sluiten en de werkzaamheden te willen verplaatsen naar Duiven. Een adviesaanvraag hierover ligt inmiddels bij de Ondernemingsraad. Sinds oktober heeft de CNV Dienstenbond verschillende gesprekken gevoerd met Aldipress over de verhuizing. Het laatste gesprek vond plaats op 3 maart, waarvan wij u op 4 maart middels een mailing verslag hebben gedaan. Na 3 maart zijn wij door verschillende leden benaderd met vragen en onduidelijkheden over de verhuizing en het Sociaal Beleidskader. Deze vragen hebben we zoveel mogelijk beantwoord. Vorige week heeft Aldipress door het houden van informatiebijeenkomsten geprobeerd meer duidelijkheid te geven. De CNV Dienstenbond heeft geprobeerd om rond deze informatiebijeenkomsten ook een ledenvergadering te houden, maar dit bleek moeilijk te organiseren. Omdat er zoveel vragen en onduidelijkheden zijn wil de CNV Dienstenbond u nu uitnodigen voor een tweetal ledenvergaderingen op 19 april rond de ploegenwissel van 14.30 uur, zodat iedereen in de gelegenheid is erbij te zijn. Tijdens deze bijeenkomsten zullen wij een toelichting geven op het Sociaal Beleidskader dat vorig jaar is afgesloten en is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Als de tijd het toelaat kunnen ook individuele vragen gesteld worden. Mocht er onvoldoende tijd zijn, dan noteren wij die en komen we daar later op terug.

Gezien het voorgaande nodigen wij u dan ook uit voor een tweetal ledenvergaderingen op

maandag 19 april
van13.00 tot 14.30 uur of van 14.30 tot 16.00 uur. De ledenvergaderingen worden gehouden in de grote vergaderzaal aan de Wenckebachweg in Amsterdam. Als u collegas heeft die overwegen om CNV-lid te worden, kunt u die natuurlijk meenemen.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact met mij opnemen op het telefoonnummer 055-5772640 op per mail j.warnaar@cnvdibo.nl.

Jeroen Warnaar
bestuurder

De korting op de aanmeldingscoupon is komen te vervallen. In plaats daarvan ontvangt het nieuwe lid (na ongeveer twee maanden) een cadeaubon t.w.v. 10 euro.

12 redenen om lid te worden van de CNV Dienstenbond


1. Collectieve belangenbehartiging:

wij komen op voor de collectieve belangen van werknemers in allerlei sectoren voor wat betreft de collectieve arbeidsvoorwaardenregelingen (CAOs) als ook bij fusies of reorganisaties.


2. Individuele belangenbehartiging:

bij vragen of problemen rond uw werk of uitkering kunt u op deskundige hulp en advies rekenen.


3. Juridische hulp:

bij meningsverschillen met uw werkgever staan onze juristen voor u klaar.


4. Financieel advies:

hypotheken, pensioenen, lijfrentes, etc.: voor een advies op maat bent u op het juiste adres bij ons Financieel Adviesbureau.


5. Steun aan OR-leden:

advies bij plannen van de directie, of ondersteuning van uw OR-kandidatuur.


6. Cursussen:

onze leden hebben de mogelijkheid om (vaak gratis) CNV-cursussen te volgen.


7. Informatie:

via ons maandblad Akkoord, Infos en vakbladen blijft u op de hoogte van ontwikkelingen in uw bedrijf, bedrijfstak en de samenleving.


8. Vakanties:

er even tussenuit? Leden krijgen 5% korting op Bex- reizen.


9. Belastinghulp:

tegen een symbolisch bedrag kunt u ieder voorjaar bij u in de buurt uw belastingaangifte laten verzorgen.


10. Loopbaanadvies:

voor vragen en deskundig advies over uw loopbaan kunt u terecht bij bureau Kans.


11. Contributie:

u betaalt een maandcontributie, die wordt bepaald aan de hand van het aantal uren dat u werkt.


12. Rechtshulp Pluspakket:

naast juridische steun bij arbeidsconflicten kunt u bij juridische problemen in de privé-sfeer de bond inschakelen.

Dus wordt lid van de CNV Dienstenbond!