BUILT FOR COMFORT

Première musical Nonsens Lieve Heren 19 april in Hoofddorp

Op maandag 19 april om 20.15 uur beleeft de musical Nonsens Lieve Heren haar première in Schouwburg De Meerse te Hoofddorp. Frans Mulder, Erik Brey, Jon van Eerd, Duncan Anepool en Perry Dossett spelen de rollen van de nonnen. De regie is in handen van Michael Diederich Ad van Dijk is muzikale leider. De musical wordt geproduceerd door V&V Entertainment, het theaterproductiebedrijf van Albert Verlinde en Roel Vente. Nonsens Lieve Heren is het vervolg op de vrouwelijke versie van Nonsens die het afgelopen seizoen in het theater was te zien. Deze dolkomische productie werd landelijk afgesloten met een zaalbezetting van 98 (!) procent.

Het verhaal van Nonsens:
Vijf nonnen geven een voorstelling in een aula van een middelbare school om geld in te zamelen. De overige zusters van het klooster zijn de week daarvoor overleden na het eten van een 'iets' te pittige soep. De meeste zusters hebben ze kunnen begraven, maar omdat Moeder Overste andere financiële prioriteiten heeft gesteld, hebben ze 4 zusters nog niet ter aarde kunnen bestellen. Om deze zusters alsnog op een waardige manier naar hun laatste rustplaats te begeleiden, halen de overgebleven zusters hun talenten uit de kast om de laatste benodigde euro's binnen te halen.

De nonnen:
Moeder Overste: Frans Mulder
Voor de buitenwereld wil deze Moeder Overste als een strenge non overkomen, maar toch blijkt altijd dat blaffende honden niet bijten. Omdat zij persé een DVD-speler wilde aanschaffen, konden zij niet meer alle zusters, die waren overleden na het eten van een pittige soep, begraven.

Zuster Huberta: Perry Dossett
De rechterhand van Moeder Overste en kan daardoor ook moeder overste een beetje in de gaten houden. Zij brengt beheerst en diplomatisch de nieuwe nonnen (novices) basisregels bij, maar met een beetje aanmoediging komt deze vriendelijke zuster wel los.

Zuster Roberta Anna: Erik Brey
Deze zuster is, voordat zij het ware licht in haar ogen had gezien, bekend met alle hoeken van de straat. Kinderen waren helemaal weg van haar omdat zij hun taal sprak en geweldig was in softbal. Voor een non die opgegroeid is in een achterbuurt is zuster Roberta Anna nogal wereldwijs en dat laat ze ook wel merken aan de andere zusters.

Zuster Amnesia: Jon van Eerd
Door een ongeluk in het verleden is deze zuster haar geheugen kwijt geraakt en dat zit haar wel behoorlijk dwars. Zuster Amnesia is een toonbeeld van onschuld en bekijkt, mede door haar geheugenverlies, elke dag met een kinderlijk genoegen.

Zuster Leonora: Duncan Anepool
Deze vrolijke zuster was, voordat zij naar het klooster ging, een indrukwekkende balletdanseres. Zij wil eigenlijk nog steeds graag haar kunsten vertonen in het klooster en dat tot ergernis van Moeder Overste.

NOOT VOOR DE REDACTIE,