Gemeente Nijkerk


Boerenmaandag op maandag 19 april

Op maandag 19 april 2004 zal voor de 24e keer in Nijkerk de Boerenmaandag worden georganiseerd. Het Boerenmaandagcomité heeft in overleg met de gemeente Nijkerk, de politie, de Nijkerkse Horecavereniging en de Nijkerkse Ondernemersvereniging een aantal spelregels vastgesteld. Deze spelregels moeten er voor zorgen dat deze Boerenmaandag voor iedereen een gezellige en geslaagde feestdag wordt.

In overleg met de Nijkerkse horecaondernemers is afgesproken dat de horecaondernemers buiten het gebied van het Plein en Kolkstraat na 10.00 uur openen. Tussen 08.00 en 10.00 uur houden de ondernemers extra toezicht op de verstrekking van alcohol. Verder is gezamenlijk besloten dat de horeca om 23.00 uur de deuren sluiten voor nieuwe klanten en dat om 01.00 uur alle horecazaken leeg en gesloten zijn. Deze aanpassing van het sluitingsuur is via toepassing van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) verplicht aan de horecaondernemers opgelegd.

Vervolgens wordt er geen alcohol geschonken aan jongeren onder de 16 jaar en aan personen die teveel alcohol hebben gebruikt. Ook is afgesproken dat drank geschonken wordt in plastic bekers. Daarnaast heeft de burgemeester de winkeliers die in en om het centrum alcohol verkopen, verzocht dat zij voor en tijdens de Boerenmaandag geen alcoholhoudende drank te verkopen, dan wel dit te beperken tot volwassenen.

De politie zal, in samenwerking met de horecaondernemers, streng toezien op het gebruik van alcohol op straat, buiten het Plein, Kolkstraat en Singel. Openbare dronkenschap, vernielingen en wildplassen zijn zaken die de politie niet tolereert. Ook zullen er alcoholcontroles worden gehouden.

De organisatie zorgt voor voldoende toiletvoorzieningen zodat er op dit gebied geen problemen te verwachten zijn. Ook zorgt de organisatie ervoor dat lege marktkramen zo snel mogelijk weggehaald zullen worden om vernieling te voorkomen.

Door de inzet van alle betrokken partijen is men ervan overtuigd dat ook deze Boerenmaandag een geslaagd evenement zal worden. U, als publiek, kan daar uw steentje aan bijdragen door zich aan de regels te houden.