Gemeente Gilze en Rijen

OPENBARE RAADSVERGADERING

openbare raadsvergadering
maandag 19 april 2004
raadzaal gemeentehuis Rijen
aanvang 20.00 uur

Als u gebruik wilt maken van het spreekrecht (uitsluitend over agendapunten) dan dient u dat uiterlijk maandag 19 april a.s. vóór 14.00 uur, onder vermelding van het onderwerp, mede te delen aan de griffier, mr. J. Timmermans (tel.: 290227).

Voorafgaand aan de raadsvergadering vindt vanaf 19.30 uur het (openbare) vragenuurtje voor de raadsleden plaats.

ONTWERP-AGENDA


1. Opening.


2. Vaststellen definitieve agenda.


3. Spreekrecht.


4. Notulen van de vergadering d.d. 8 maart 2004.


5. Ingekomen stukken.


6. Raadsvoorstel inzake herinrichting Oranjestraat. (voorstel / besluit)
Toelichting
Voorgesteld wordt in het voorjaar van 2004 te starten met de herinrichting van de Oranjestraat te Gilze. Het benodigde krediet hiervoor bedraagt EUR 926.000,-- excl. BTW.


7. Raadsvoorstel inzake bestuursovereenkomst Reconstructieplan. (voorstel / besluit)
Toelichting
Artikel 14 lid 2 van de Reconstructiewet schrijft voor dat Gedeputeerde Staten een bestuursovereenkomst moeten sluiten met de besturen van gemeenten en waterschappen. In de bestuursovereenkomst worden afspraken gemaakt over de wijze waarop gemeenten zijn betrokken bij de totstandkoming van het reconstructieplan. Daarnaast worden afspraken gemaakt over de manier waarop de afstemming plaats vindt met de procedures als bedoeld in de Wet op de Ruimtelijke Ordening (voorbereidingsbesluit, herziening van bestemmingsplannen en vrijstellingen).
Voorgesteld wordt tot ondertekening van de bestuursovereenkomst over te gaan.
De toelichting op de bestuursovereenkomst maakt duidelijk dat de onderliggende bestuursovereenkomst niet voorziet in financiële bijdragen voor de gemeente.


8. Raadsvoorstel inzake concept-ontwerp Reconstructieplan. (voorstel / besluit)
Toelichting
Op 4 februari 2004 is door de reconstructiecommissie het concept-ontwerp Reconstructieplan De Baronie vrijgegeven voor discussie met de streek. De gemeenteraad is reeds geïnformeerd over de stand van zaken in het reconstructieproces, de globale inhoud van het concept-ontwerp Reconstructieplan (deel A en B) en de specifiek voor onze gemeente relevante onderdelen.
Ter aanvulling op de informatieavond van 2 maart 2004 worden in de bijlagen bij dit raadsvoorstel drie specifieke aandachtspunten nader toegelicht, namelijk: Landbouwontwikkelingsgebieden, Financiering van het Reconstructieplan en Planologische doorwerking. Voorgesteld wordt op hoofdlijnen in te stemmen met de delen A en B van het concept-ontwerp Reconstructieplan als basis voor verdere uitwerking van het Reconstructieplan en het bijbehorende uitvoeringsplan (deel C).
Daarnaast wordt voorgesteld een (voorlopige) reactie te geven en discussiepunten, opmerkingen en aandachtspunten te benoemen, zodat het college zich nader kan beraden over de gemeentelijke inbreng bij de totstandkoming van het tweede concept van het plan dat omstreeks juli 2004 gereed zal zijn.


9. Raadsvoorstel inzake herziening bebouwde komgrenzen. (voorstel / besluit)
Toelichting
In te stemmen met herziening van de verkeerskundige bebouwde komgrens van Gilze op de Schaapsdijk en van Molenschot op de Heideweg / Broekstraat.


10. Voorstel inzake het vaststellen van een gedragscode voor bestuurders. (voorstel / besluit)
Toelichting
Op grond van de Gemeentewet dient de raad een gedragscode vast te stellen voor zijn leden, voor de wethouders en voor de burgemeester. Voorgesteld wordt de 'Gedragscode bestuurlijke integriteit gemeente Gilze en Rijen 2004' vast te stellen.


11. Voorstel inzake het vaststellen van een begrotingswijziging. (voorstel / besluit)


12. Sluiting.

De raadsvoorstellen en ontwerp-raadsbesluiten liggen tot en met 19 april 2004 ter inzage bij de gemeentebalie in het gemeentehuis in Rijen en in de bibliotheek in Gilze.