STICHTING RACE OF THE CLASSICS


Het aftellen is begonnen!
Nog 6 dagen tot de start van de 16de editie van de Heineken Race of the Classics

Amsterdam, 13 april 2004

Het aftellen is begonnen, over 6 dagen is het zover. In de karakteristieke Veerhaven te Rotterdam zal op maandag 19 april het startschot worden gegeven voor de 16de editie van de Heineken Race of the Classics. Studenten afkomstig uit negentien Nederlandse universiteitssteden en een Brits team zullen diezelfde morgen inschepen op klassieke Hollandse zeilschepen om zich op te maken voor deze wedstrijd die langs de steden Oostende (België) en Ramsgate (Groot-Brittannië) weer naar Amsterdam voert.

Studenten van verschillende managementopleidingen strijden ook dit jaar weer om de eer en om de felbegeerde Heineken Challenge Cup, de prijs die het team ten deel valt die het traject het snelst weet af te leggen. Daarnaast zal in Ramsgate het Kompas worden uitgereikt aan het team dat als eerste in Engeland aankomt. De Heineken Challenge Cup wordt uitgereikt op zondag 25 april tijdens de Port Side Party, het afsluitende feest van dit internationale studenten zeilevenement.

De Heineken Race of the Classics wordt dit jaar voor de 16de keer georganiseerd door studenten van de Vrije Universiteit en InHolland Diemen. In 1988 gingen voor het eerst los met slechts een handjevol teams. Doelstellingen van de Race of the Classics, de overkoepelende stichting, zijn het bevorderen van (internationale) contacten tussen studenten van verschillende financiële en managementopleidingen en het bevorderen van contacten met het bedrijfsleven.

Het startschot wordt maandag 19 april tegen 14.00 uur gegeven vanaf het schip de Oosterschelde. De vloot wordt zondag 25 april tegen de klok van elf uur 's morgens geschut in de haven van IJmuiden en komt tegen 14.00 uur aan in Amsterdam; de schepen zullen afmeren aan de Sumatrakade op het Java-eiland. Beide momenten zullen mooie plaatjes opleveren en doen denken aan Nederlands rijke verleden.

Voor de VIP-dag op maandag 19 april zijn nog kaarten beschikbaar voor de pers, daarnaast bestaat er de mogelijkheid om het laatste traject, IJmuiden-Amsterdam, met de organisatieboot mee te varen. Indien u interesse hebt kunt u met Public Relations contact opnemen.

Voor meer informatie Public Relations:
pr@hrotc.nl
Laurens Koelewijn tel. 06-41254310
Mark Koetsier tel. 06-41360509
Britt de Koning tel. 06-46121717

13 apr 04 16:13