Gesprek prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit 14-04-'04
De NOS zendt op maandag 19 april van 20.25 tot 21.05 uur (Nederland 2) onder de titel Gesprek met Friso en Mabel een portretterend tv-gesprek uit met prins Johan Friso en zijn verloofde, Mabel Wisse Smit. Het betreft een openhartig gesprek, waarin prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit ingaan op verschillende gespreksonderwerpen. Interviewers zijn Maartje van Weegen en Paul Witteman. Zij spraken het paar onlangs op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.

De uitzending met het aanstaande bruidspaar vindt een kleine week voor hun huwelijk plaats. Op zaterdag 24 april trouwen prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit in Delft. Van deze gebeurtenis doet de NOS live verslag.

In het gesprek is het aanstaande huwelijk natuurlijk een van de gespreksonderwerpen. Daarnaast gaat het paar in op andere onderwerpen als de jeugd van beiden, hun opleiding, hun werk en hun toekomstverwachtingen. Ook staat het paar stil bij de contacten die Mabel Wisse Smit in het verleden had met Klaas Bruinsma. Zoals bekend leidde de kwestie Bruinsma er uiteindelijk toe dat de regering in het najaar van 2003 besloot om geen toestemmingswet voor het huwelijk bij het parlement in te dienen. Daardoor zal prins Johan Friso na zijn huwelijk niet langer lid zijn van het Koninklijk Huis en daarmee eventuele rechten op troonsopvolging verliezen.