Haagse Hogeschool

Heineken Race of the Classics: team Haagse Hogeschool gaat opnieuw de strijd aan

Al zestien jaar organiseren Amsterdamse studenten de Heineken Race of the Classics. Op maandag 19 april zullen ongeveer 20 klassieke schepen, bemand met ongeveer 350 studenten uit heel Nederland, "De Grote Oversteek" maken vanuit de Veerhaven in Rotterdam. Ook dit jaar zal team Haagse Hogeschool, met 22 man sterk, zich weer bij de vloot aansluiten.

Na het behalen van een vierde plaats tijdens de Heineken Race Of The Classics 2003, krijgen zij dit jaar opnieuw de kans om te strijden voor de eerste plaats. Voor de 10e maal staat team Den Haag klaar om van 19 tot en met 25 april het schip de Stortemelk bemannen. De Stortemelk is een zeer comfortabele boot met een lengte van 39,90 meter en biedt plaats aan 22 personen. Aan boord zijn tweepersoonshutten, driepersoonshutten, twee douches, drie toiletten en een comfortabele salon. Na de start in Rotterdam zullen de schepen naar de Noordzee varen, waar de officiële wedstrijdstart plaats zal vinden. De eerste etappe zal de schepen naar Oostende brengen. Door middel van een sprint zullen de schepen de volgende haven Ramsgate, Engeland bereiken.

De Heineken Race of the Classics is zestien jaar geleden bedacht door twee studenten van de Amsterdamse Academie. Het doel van deze zeilrace was en is nog steeds het bevorderen van de onderlinge contacten tussen de verschillende opleidingen en studenten. In deze zestien jaar is de Heineken Race of the Classics uitgegroeid tot de grootste zeilrace voor non-professionals op klassieke zeilschepen in Europa.

14 april 2004