Gemeente Eindhoven

Persbericht: 14 april 2004, no. 103

Politiek debat verwacht tijdens de raadsvergadering

Op maandagavond 19 april aanstaande vindt de eerste raadsvergadering na de voorjaarsnota plaats in de raadszaal van het Stadshuis van Eindhoven. Zoals gebruikelijk zal een live verslag worden uitgezonden via internet en het televisiekanaal van Eindhoven-TV. De agenda voor deze raadsvergadering bevat een aantal punten waarover een stevig over debat wordt verwacht.

Zo vraagt de agenda aandacht voor de volgende punten:
- Kaderstelling Wet werk en bijstand

- Bezuinigingen in de sector Kunst en Cultuur
- Evaluatie Stadsdeelcommissies

- Het Horecabeleidsplan Gemeente Eindhoven

- Verwerking van de bezuiniging van de rijksbijdrage op de Wet inburgering nieuwkomers
Ook de proces verkenning naar de mogelijkheden om De Effenaar, Pop-Ei, Paraplu en de Eindhovense Muziekgezelschappen te huisvesten op Strijp S, zal de nodige discussie met zich meebrengen. Al deze onderwerpen komen na 19.30 uur aan de orde. Zoals bij elke openbare vergadering is de tribune opengesteld voor het publiek. Publieke belangstelling voor bovengenoemde zaken kan de standpuntbepaling van de fracties soms nog beïnvloeden.

Iedereen kan de raadsvergadering live bekijken of als archiefmateriaal opvragen. Dit archief is kort na de vergadering bijgewerkt en permanent oproepbaar via de website van de gemeente Eindhoven wanneer u klikt op de banner Raad in Beeld. Tijdens de live uitzending kan via internet gebruik worden gemaakt van diverse functies zoals het lezen van live commentaar, deze keer verzorgd door Frank Cools. Hij is afdelingsvoorzitter van de Partij van de Arbeid. De uitzending via internet begint op 19 april om 15.00 uur.
Alle inwoners van Eindhoven, die zijn aangesloten op de kabelantenne, kunnen vanaf 19.30 uur via hun televisie op het kanaal van Eindhoven TV eveneens de vergadering meebeleven.

© 2004 Gemeente Eindhoven