Partij van de Arbeid


PvdA-voorlichting


Den Haag, 19 april 2004


PvdA-bijeenkomsten over Beginselen en Brandende Kwesties
met Wouter Bos en Ruud Koole


Onlangs is binnen de Partij van de Arbeid het debat gestart over het rapport "Integratie en Immigratie. Aan het werk!" Dit rapport is de eerste in een reeks over brandende kwesties voor de sociaal-democratie. Binnenkort zal ook de commissie Beginselen het ontwerp-beginselprogramma aan de partij aanbieden.


De Partij van de Arbeid wil met leden, niet-leden en maatschappelijke organisaties doorpraten over de Beginselen en de Brandende Kwesties en heeft daarom vier regionale bijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten worden in vijf workshops de brandende kwesties besproken.


Na de zomer wordt in ieder geval over de onderwerpen beginselen en integratie en immigratie door het partijbestuur notities ter besluitvorming voorgelegd aan het congres dat in december in Delft wordt gehouden. De uitkomsten van de regionale bijeenkomsten worden bij het opstellen van deze notities betrokken.


De tweede regionale bijeenkomst wordt woensdag 21 april in Nijmegen gehouden in De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d en begint om 19.30 uur. In een vijftal workshops wordt aan de hand van stellingen gesproken over Globalisering (Wat zijn de antwoorden van de PvdA op de gevolgen van globalisering?), Zorg (Stelselvernieuwing hoe en waarom?), Beginselen (Kernboodschap bestaat uit het streven naar individuele ontplooiing gekoppeld aan solidariteit in binnen- en buitenland), Bestuurlijke vernieuwing (Wordt de wethouder de loopjongen van de gekozen burgemeester?) en Integratie en Immigratie (De overheid is verantwoordelijk voor een goed en toegankelijk aanbod van inburgeringscursussen).
Na de pauze, om 21.00 uur, gaat Wouter Bos in op de beginselen in de praktijk, waarna Marcel Verreck, schrijver en columnist, verhaalt over zijn beginselen.
PvdA-voorzitter Ruud Koole gaat om 21.35 uur in op de beginselen van de PvdA.
De bijeenkomst wordt om 22.00 uur afgesloten.


Nadere informatie: Altie Blanken 070 - 3182698


Plein 2

Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

Tel 070 - 318 3025/Fax 070 - 318 2800*

---- --