HOGESCHOOL INHOLLAND



Persbericht

16 april 2004

Oorsprong Heineken Race of the Classics bij Hogeschool INHOLLAND

Amsterdam/Diemen - Hogeschool INHOLLAND is sinds 1987 betrokken bij de Heineken Race of the Classics. Het begon als een kleine zeiltocht van Amsterdam naar Ramsgate en weer terug. Het evenement is nu een internationaal, professioneel georganiseerd evenement dat start in Rotterdam en via Groot-Brittannië eindigt in Amsterdam. De Heineken Race of the Classics wordt dit jaar voor de 16de keer georganiseerd door studenten van de Vrije Universiteit en Hogeschool INHOLLAND Diemen en vindt dit jaar plaats van 19 t/m 25 april. Studenten van Hogeschool INHOLLAND doen dit jaar mee met twee boten en de hogeschool is tevens sponsor van de historische race.

Ruim 400 studenten zullen, op ongeveer twintig Oudhollandse klassieke zeilschepen, strijden om de felbegeerde Heineken Challenge Cup. Op maandag 19 april wordt gestart vanuit de Veerhaven in Rotterdam. Na een stop in Oostende, volgt de oversteek naar Ramsgate, Engeland. Op 25 april vindt de finale plaats in de haven van Amsterdam, bij de Oostelijke Handelskade ter hoogte van de Amsterdam Passengers Terminal. Hier wordt de vloot binnengehaald. Aansluitend is er een eindfeest in Amsterdam in het gebouw van de UvA. Tijdens dit feest zal de Heineken Challenge Cup uitgereikt worden aan het winnende team. De teams bestaan voornamelijk uit ouderejaarsstudenten, afkomstig van verschillende managementopleidingen uit Nederland en het buitenland.

Hogeschool INHOLLAND sponsort dit jaar de boten van Diemen en Haarlem. De hogeschool sponsort de studenten omdat de verschillende opleidingen de competenties op het gebied van organiseren, budgetteren en sponsoren wil stimuleren en verbeteren. De teamcaptain van Hogeschool INHOLLAND Diemen, Johanneke de Groot, doet dit jaar voor de derde keer mee:'Iedereen is altijd jaloers op onze boot 'Iris', want wij hebben de snelste!'. De twaalf deelnemers studeren voornamelijk Communicatie en Bedrijfskunde en tellen gezamenlijk als de vierde man.

De Race is zestien jaar geleden bedacht door twee studenten van de Amsterdamse Academie (nu opgegaan in INHOLLAND). Een paar maanden later was de Race een feit. Luc van Laarhoven, een van de oprichters van het eerste uur, is vanuit zijn woonplaats Dippach (Luxemburg) nog steeds begaan met het wel en wee van 'zijn Rees': Ik hoop dat het evenement wel blijft zoals het bedoeld was: van, voor en door studenten en zonder winstoogmerk'. Met de Race wilden ze hun opleiding promoten en de race aangaan met vergelijkbare studies. Het is een succesvol evenement voor zowel de opleidingen, het bedrijfsleven als de studenten. Ad van Blokland was bij het evenement betrokken als stagecoördinator en hoofd externe contacten: 'Nog altijd hebben studenten baat bij de ervaringen die zij hebben opgedaan tijdens hun zitting in het bestuur van HROTC,' aldus Blokland. 'Ik was altijd erg trots op 'mijn' studenten'.

einde persbericht

Noot voor de pers:
De pers is van harte uitgenodigd de start in Rotterdam bij te wonen.
Voor meer informatie kunt u bellen met: Corien Bolwijn, persvoorlichter Hogeschool INHOLLAND Diemen. Tel. 06 51923213 of Donatello Piras, persvoorlichter Hogeschool INHOLLAND Rotterdam 06 54 980998

16 apr 04 16:02