Politie Limburg-Zuid

Jongen door zes vrouwen mishandeld

Heerlen 19-04-2004 - Vrijdagavond 16 april 2004 mishandelden zes vrouwen een jongen op het Stationsplein in Heerlen. Even voor 24.00 uur kreeg de politie de melding dat een jongen door zes vrouwen geslagen zou worden. Toen de agenten poolshoogte gingen nemen troffen zij voor het stationsgebouw een groep schreeuwende vrouwen aan. Hun woede was gericht tegen een 20-jarige jongen uit Landgraaf die, naar hun zeggen, discriminerende opmerkingen tegen hun geuit zou hebben.

Daarop haalden zij hun gram door de jongen een pak slaag te geven. Een toevallig passerende beveiligingsambtenaar maakte een einde aan de ruzie. De Landgraafse jongen en zijn vriendin, een 19-jarige vrouw uit Heerlen, deden aangifte. De Heerlense bleek ook enkele rake klappen oppgelopen te hebben.

De zes vrouwen, één afkomstig uit Geleen en de rest uit Heerlen en variërend in de leeftijd van 16 tot 21 jaar, werden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen personen aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Het proces-verbaal wordt via een snelrechtprocedure afgehandeld en na verhoor werden de zes vrouwen huiswaarts gestuurd.