Stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht 19-04-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Straatroof

UTRECHT Op de Overste Den Oudenlaan vond in de nacht van zondag18 op maandag 19 april een straatroof plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 45-jarige vrouw uit Amersfoort stond bij de bushalte aan de Overste Den Oudenlaan te wachten. Omstreeks 00.30 uur kwam een jongen op haar toelopen en vroeg hoe laat de bus zou komen. Op het moment dat de vrouw antwoord wilde geven, griste de jongen haar tas weg en rende in de richting van een gereedstaande scooter waar een medeverdachte mee stond te wachten.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Blauwe nachten

UTRECHT De politie van het district Paardenveld heeft afgelopen weekend twee nachten extra gecontroleerd in de binnenstad.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden 15 aanhoudingen verricht voor onder andere het rijden onder invloed, bedreiging en het opgeven van een valse naam. In totaal werden 134 bekeuringen uitgeschreven voor het fout parkeren, baldadigheid, wildplassen en geen fietsverlichting.

Zaterdagnacht werden 12 personen aangehouden voor hinderlijk gedrag, belediging en het negeren van een stopteken. In deze nacht kregen 61 personen een bekeuring voor onder andere wildplassen en hinderlijk gedrag.

Geweldplegers aangehouden

VLEUTEN- Op vrijdagavond werd een man mishandeld door een aantal personen. Deze geweldplegers werden later aangehouden.

Op vrijdagavond 16 april 2004 kwam een 53-jarige man thuis bij zijn woning aan Het Leiwerk. In het trapportaal zaten enkele jongens. De man liep hier voorbij en kreeg iets naar zich toegegooid en een van de jongens belemmerde hem om door te lopen. Direct hierop werd de man geschopt en geslagen door de groep.

Buurtbewoners kwamen naar buiten en hierdoor renden de jongens weg. De man raakte gewond en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De politie startte een onderzoek en kon op zaterdagavond drie verdachten aangehouden in de leeftijd van 15 tot 20 jaar afkomstig uit Vleuten en Harmelen. Deze personen zich op dit moment nog vast.