Eemland noord, 09.40 uur

Utrecht 19-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Snelkraak

BAARN In de nacht van zondag 18 op maandag 19 april is een snelkraak bij een bedrijf gepleegd. Eén van de inbrekers raakte gewond.

Rond 03.20 uur kreeg de politie de melding van een snelkraak bij een bedrijf aan de Laanstraat. Ter plaatse bleek dat de verdachten een rolcontainer voor een winkelpand hadden neergezet en met hun auto daar meerdere malen tegenop waren gereden. Zodoende werd het traliewerk van de winkel vernield en konden zij de winkel binnenkomen. In de winkel werden vitrines vernield en werden cameras en laptops weggenomen. Daarbij heeft één van de verdachten letsel opgelopen, want er werd bloed in de winkel aangetroffen.

De verdachten gingen er in een auto vandoor. Deze auto, een rode Mercedes stationwagen, werd even later bij het station in Baarn aangetroffen. De verdachten bleken te zijn verdwenen en van de buit werd niets meer aangetroffen. Ook in de auto werden bloedsporen aangetroffen. De auto is veilig gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Dode staat op

SOEST Op zondag 18 april bleek een dode niet echt dood te zijn.

Rond 13.15 uur kreeg de politie de melding dat er vermoedelijk iemand in de omgeving van het Berkenlaantje dood zou liggen. Ter plaatse spraken politiemensen met de melder. Hij wees hen op een lichaam dat zon vijftig meter vanaf de weg lag. De politiemensen liepen luid roepend naar het lichaam toe. Het levenloze lichaam kwam plots tot leven, schrok zich kennelijk een hoedje van de politiemensen en stond direct op. Het bleek om een vrouw te gaan die zich in het kader van een oefening van de hondenclub dood moest houden en door reddingshonden moest worden opgespoord. De politiemensen waren de honden echter voor, al vonden zij wel dat de vrouw haar rol zeer overtuigend had gespeeld.

De politiemensen hebben met leden van de hondenvereniging afgesproken dat zij bij een volgende oefening de politie daarvan op de hoogte zouden stellen.