Complete Mobile Office oplossing voor het MKB, vanaf ¤30 per gebruiker per maand

MCC's @Mobile Box omvat servers, software, PDA's, Smartphones, mobiele telefoons en diensten

Naarden, 19 april 2004 - Mobile Communication Company (MCC) lanceert in samenwerking met Microsoft, HP, KPN, Vodafone en T-Mobile een complete Mobile Office-oplossing voor kleine en middelgrote organisaties: de @Mobile Box. De @Mobile Box is een alles-in-één oplossing waarbij voor een aantal specifieke componenten een keuze gemaakt kan worden uit verschillende opties. Standaard bestaat het @Mobile Box-aanbod uit een HP ProLiant server met Microsoft Windows Small Business Server 2003, verder uitgebreid met mobiele apparaten die gebaseerd zijn op het Microsoft Windows Mobile-platform, zoals de HP iPAQ of Smartphones, en complete on-site installatie en configuratie. De @Mobile Box wordt tevens aangeboden als leaseproduct. MCC heeft met deze oplossing een primeur voor de Nederlandse markt.

Voor deze organisaties is de @Mobile Box van MCC een betaalbare, eenvoudige en rendabele oplossing waarmee zij de effectiviteit en bereikbaarheid van hun medewerkers zowel op kantoor als onderweg snel en gemakkelijk kunnen verbeteren. De @Mobile Box is een complete bedrijfsautomatiseringsoplossing met e-mail, een intranet-portal, documentbeheer en contactbeheer. Dit wordt gecompleteerd met mobiele apparatuur waarmee medewerkers ook onderweg of thuis gemakkelijk in verbinding kunnen blijven met het bedrijf, zodat ze altijd beschikken over hun e-mail, agenda en up-to-date informatie.

Bij het samenstellen van de @Mobile Box-oplossing kunnen de verschillende opties gekozen worden door middel van een menu. Aan de hand van het aantal gebruikers kan er bijvoorbeeld gekozen worden uit twee HP ProLiant servers, waaronder de HP ProLiant ML310 met een Intel Xeon 2,8GHz processor, 512MB geheugen en een harde schijf van 36GB. Op deze server is Microsoft Windows Small Business Server 2003 Standard Edition geïnstalleerd, met vijf gebruikerslicenties.

Microsoft Windows Small Business Server 2003 is een complete serveroplossing voor maximaal 75 gebruikers. Het omvat een uitgebreide en veilige intranetomgeving met onder andere e-mail en documentenbeheer, en biedt een nauwe integratie met Microsoft Office. Voor mobiele gebruikers beschikt deze serveroplossing over een mobiele portal, die via een browser, Pocket PC's of Windows SmartPhones te benaderen is. Een firewall en de mogelijkheid om via een Virtual Private Network (VPN) -verbinding veilig toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk, zorgen voor een optimale bescherming van de bedrijfsgegevens.

Voor wat betreft de mobiele apparatuur kan bijvoorbeeld gekozen worden voor vijf HP iPAQ h4150 PDA's met Windows Mobile 2003 software en SonyEricsson T610 mobiele telefoons, beide met Bluetooth. De T610 biedt een snelle GPRS/Internetverbinding en beide apparaten kunnen via Bluetooth met elkaar communiceren, zodat gebruikers met hun iPAQ via de T610 kunnen communiceren met Internet en met het bedrijfsnetwerk. Daarbij kan gekozen worden uit verschillende telecommunicatieproviders. Uiteraard kan het aantal gebruikerslicenties en het aantal iPAQ h4150/T610-apparaten worden uitgebreid. Tot de alternatieven behoren een KPN of een Vodafone connectkaart voor in de laptop, of een T-Mobile of Orange MDA (PDA en mobiele telefoon met GPRS in één).

Deze complete bundel wordt door MCC en zijn partner IT resellers en System Integrators geleverd en desgewenst op afstand beheerd. De vereiste investering is laag, dankzij een operational leasecontract met een looptijd van 36 maanden en een maandbedrag vanaf ¤30 per gebruiker (excl. btw). Deze laagdrempelige oplossing is beschikbaar voor organisaties met vijf of meer medewerkers. Bij meer gebruikers neemt de prijs per gebruiker af.

De @Mobile Box is vanaf deze maand leverbaar.

Meer informatie is te vinden op www.mobilecompetence.com