Gemeente De Ronde Venen

Samenstelling onderzoekscommissie dijkverschuiving Wilnis bekend 19-04-2004

De voorzitter en leden van de onafhankelijke onderzoekscommissie, die de omstandigheden onderzoekt waaronder de dijkverschuiving in Wilnis heeft plaats gevonden, zijn bekend. Voorzitter van de commissie wordt de oud commissaris van de koningin in de provincie Brabant de heer Mr. F.J.M. Houben.

De commissie is inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden en zal zelf op een later tijdstip de juiste formulering rond de opdracht en de daaruit voortvloeiende werkzaamheden toelichten. De andere leden van de onderzoekscommissie zijn:

Mr. J.H.A. Teulings
Deskundige op het gebied van het waterstaatsrecht, tot aan zijn pensionering werkzaam voor de hoofddirectie Waterstaat in Den Haag, hoofd van de afdeling Wetgeving. Nevenactiviteit: raadsheer gerechtshof

Prof. Mr. A. van Hall
Dijkgraaf Waterschap Hunze en Aas, deeltijdhoogleraar waterstaats- en waterschapsrecht Universiteit Utrecht, Nevenactiviteit: voorzitter van de commissie van advies inzake de Waterstaatswetgeving (advieslichaam tbv Minister van Verkeer en Waterstaat, en Tweede Kamer)

Prof. Dr. Ir. A. Verruijt
Deskundige op het gebied van Grondmechanica, tot aan zijn pensionering werkzaam als hoogleraar Grondmechanica aan de TU Delft. Nevenactiviteiten: Voorzitter Raad voor Technische Wetenschappen, KNAW, lid Technische Commissie BodemBeweging, (TCBB)

Ir. J.C. Huis in t Veld
Voorzitter Raad van Bestuur TNO, de heer Huis in t Veld heeft na zijn studie Civieletechniek verschillende functies, in de periode 1973 tot 1990, bij Rijkswaterstaat vervuld. Eerst bij de Deltadienst later heeft hij de grondslag gelegd voor de huidige Hoofdafdeling Waterbouw van de Bouwdienst, Rijkswaterstaat.

De secretaris van de commissie is: mr. J.A.T.M. de Visser, oud-hoofd waterschappen provincie Noord-Brabant