Politie Gelderland-Midden

Barneveld - auto tegen boom: automobilist gewond
Publicatiedatum: 19-04-2004

Op de Dronkelaarsweg in Barneveld is zondagavond een 33-jarige automobilist uit Zwartebroek gewond geraakt nadat hij met zijn auto tegen een boom was gereden. Het ongeval deed zich omstreeks half zeven voor toen de Zwartebroekse automobilist kennelijk de macht over het stuur verloor en tegen de boom botste. Als gevolg van de aanrijding liep de man hoofdletsel op en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. Uit onderzoek van de politie bleek dat er mogelijk nog een andere automobilist bij het ongeval was betrokken: een 23-jarige vrouw uit Nijkerkerveen. Aangezien de verklaringen van beide bestuurders niet overeenkwamen wordt de toedracht van het ongeval nog nader onderzocht. Van drankgebruik bleek evenwel geen sprake.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - man aangehouden na gewelddadige diefstal bij ex
Publicatiedatum: 19-04-2004

Een 53-jarige man uit Amersfoort is zondagmiddag door de politie aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. De man zou zondagmiddag de woning van zijn ex-vriendin in Ede zijn binnengedrongen, waarna hij met geweld haar computer uit de woning meenam. Daarbij zou hij zijn 51-jarige ex-vriendin hebben mishandeld. Nadat de politie was gewaarschuwd bleek de man inmiddels te zijn vertrokken. Hij is later door de politie in zijn woonplaats aangehouden en overgedragen aan de Edese collega's, waarna hij werd ingesloten voor onderzoek. Het 51-jarige slachtoffer heeft aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - motorrijder licht gewond bij ongeval

Publicatiedatum: 19-04-2004

Bij een verkeersongeval tussen een auto en een motor op de Zuiderkade in Ede is zondagochtend een 48-jarige Nijmegenaar licht gewond geraakt. Het ongeval deed zich rond kwart over elf voor, toen de Nijmegenaar op zijn motor bij het nemen van een bocht vermoedelijk onvoldoende rechts hield. Daarbij kwam hij op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op een tegenligger, een 46-jarige automobilist uit Ede. Een achteropkomende motorrijder, een 42-jarige man uit Driel, moest voor het ongeval uitwijken. De Drielenaar wist tijdig van zijn motor af te springen, maar zijn motor belandde in een naast de weg gelegen sloot. De Nijmegenaar liep een verwonding aan zijn hand op en is naar het ziekenhuis gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---