Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht 19-04-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Diefstal van auto, aanrijding en achtervolging

VINKEVEEN Vrijdagavond 16 april even na 22.00 uur heeft een nog onbekende man een auto gestolen aan de Herenweg. Op zijn vlucht ramde de auto een boom en een tuinhek. Vervolgens reed de auto de Demmerik op, waar in tegengestelde richting op dat moment een 16-jarig meisje op haar bromfiets aankwam. Het meisje werd van de weg gereden en belandde gewond in de greppel. De man reed na de aanrijding gewoon door. Honderd meter verder wilde hij rechtsaf slaan, maar maakte een stuurfout. De auto belandde hierdoor in de sloot en raakte geheel onderwater. Het lukte de bestuurder uit de auto te komen en er lopend vandoor te gaan. Een getuige waarschuwde de politie, die met een politiehond kwam zoeken. Omdat in het gebied zeer veel kassen liggen, werd ook een helikopter met warmtezoeker ingezet om de man op te sporen. Hoewel er enige tijd gezocht is, is de man niet meer aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort.

Het meisje werd na de aanrijding naar het ziekenhuis vervoerd waar haar verwondingen bleken mee te vallen.

Doorrijden na aanrijding

MAARSSEN Op zondagavond 18 april heeft de politie een 34-jarige man uit Maarssen aangehouden, omdat hij was doorgereden na een aanrijding tegen een lantaarnpaal.

De Maarssenaar reed met zijn auto over de Binnenweg in Maarssen. Hij stuurde vanaf de Binnenweg de Kerkweg op. Hierbij botste hij door onbekende oorzaak tegen een lantaarnpaal, die toen afbrak. Eén getuige was achter de dader aangereden en na een korte zoektocht werd de verdachte aangetroffen op het Harmonieplein. Daar stond hij geparkeerd met zijn auto. De politie heeft de verdachte aangehouden en hij moest een blaastest ondergaan. Aan de hand van een ademanalyse, waarbij hij 550 ug/l blies, kreeg de verdachte een rijverbod van zes uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Fietser komt ten val

MAARSSEN Op zondagmiddag 18 april uur reden twee jongens van 13 jaar op hun fiets, waarbij één van hen ten val kwam.

De jongens reden naast elkaar op de fietsstrook van de Plesmanlaan, gelegen tussen de Thorbeckelaan en de Huis ten Boschstraat. De 13-jarige jongen reed aan de zijde van de rijbaan en raakte met zijn stuur het stuur van de andere jongen. Eén van hen verloor de macht over het stuur en viel naar links tegen een achteropkomende auto. De auto liep hierbij geen schade op. De jongen is met de ambulance vervoerd naar het Oudenrijnziekenhuis, omdat hij last had van zijn nek.

Automobilist bekeurd

MONTFOORT Op zondagnacht heeft de politie een 38-jarige man uit Montfoort aangehouden.

Omstreeks 01.30 uur zag de politie de man zijn auto parkeren aan de Tiendweg in Montfoort. Hij is aangesproken en moest een blaastest ondergaan. Uit zijn ademanalyse kwam naar voren dat hij te veel gedronken had (715 ug/l ). Hij kreeg een rijverbod van acht uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.