Gemeente Hellevoetsluis


Keurmerk Veilig en Schoon voor zwembad De Eendraght

Op vrijdag 13 februari is zwembad De Eendraght gekeurd door keuringsbureau LLOYDS voor het Keurmerk Veilig en Schoon. Dit houdt in, dat de accommodatie getoetst is aan alle wettelijke eisen en extra richtlijnen in het kader van veiligheid en hygiëne. LLOYDS heeft aangegeven een positief advies te geven aan de uitgever van het Keurmerk, De Stichting Zwembadkeur.

De laatste jaren worden wettelijke eisen steeds strenger en de zwembadbezoeker heeft behoefte aan een veilig en schoon zwembad. Het Keurmerk Veilig en Schoon is volgens zwembad De Eendraght op dit moment de beste manier om aan deze eisen te voldoen.

Puntjes op de i
Volgens de heer W. Pigmans, manager van het zwembad, streeft het zwembad er altijd naar zo goed mogelijk aan alle eisen te voldoen. Met het Keurmerk zijn met betrekking tot kwaliteit, veiligheid en hygiëne in zwembaden de puntjes op de i gezet. Het Keurmerk Veilig & Schoon bevat harde criteria met betrekking tot het wettelijk kader en branchevereisten. Voorbeelden daarvan zijn concrete calamiteitenplannen, toezichtplannen, brandveiligheid en controle van horeca, speeltoestellen en legionellaveiligheid.

Sportfondsen
Sportfondsen Nederland is trots op het feit dat zwembad De Eendraght haar zaken goed voor elkaar heeft. Als een van de oprichters van het Keurmerk Veilig en Schoon streeft de exploitant van 125 zwembaden in Nederland ernaar om alle baden op dit niveau te krijgen en te houden. Hiertoe organiseerde Sportfondsen voor de eigen accommodaties diverse workshops. Sportfondsen Nederland biedt inmiddels haar expertise aan aan de hele branche.