Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuw: Secure AccountView Portal

Nieuwe portal biedt realtime inzicht in financiële informatie

Amsterdam, 19 april 2004 - Volgens het CBS zijn in 2003 ruim 9.000 faillissementen uitgesproken. Het hoogste aantal ooit. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat ondernemers vaak onvoldoende inzicht hebben in hun financiële positie. In het MKB besteden steeds meer bedrijven hun administratie uit aan een administratiekantoor. Eén van de grote nadelen van uitbesteding is echter dat de ondernemer niet continu en tijdig over financiële informatie kan beschikken die noodzakelijk is om het bedrijf te (be)sturen. Om dit probleem te ondervangen heeft Divider.net in samenwerking met AccountView een oplossing ontwikkeld: Secure AccountView Portal.

Divider.net verleent automatiseringsadvies op het gebied van eBusiness en verzorgt implementaties van Accountview Business Software. De organisatie heeft veel kennis en ervaring op het gebied van het ontsluiten van AccountView via een internetbrowser. Hiervoor heeft zij de Secure AccountView Portal ontwikkeld. De portal geeft via het Internet veilig, snel en werkplekonafhankelijk toegang tot AccountView of andere softwareapplicaties, zoals Microsoft Office. Dit is ideaal voor thuiswerkers en bedrijven met meerdere vestigingen die dezelfde informatie willen gebruiken en delen. Soms wil de gebruiker slechts kleine stukjes specifieke informatie delen of externe gebruikers de mogelijkheid geven bepaalde informatie in AccountView weg te schrijven, maar zonder hen daadwerkelijk toegang te geven tot de applicatie AccountView. Hiervoor heeft Divider.net de AccountView-online tools ontwikkeld.

AccountView-online in de praktijk

FinNova is een administratiekantoor dat naast het voeren van administraties door middel van een softwarepakket, ook aan haar klanten een financiële specialist beschikbaar stelt die helpt bij het inzichtelijk maken van de cijfers. Alle financiële gegevens worden constant gevolgd en waar nodig trekt FinNova bij de ondernemer aan de bel. De AccountView-licentie die FinNova hiervoor gebruikt, staat samen met onder andere Microsoft Office op een server, die wordt gehost in het datacenter van Divider.net en wordt ontsloten door de Secure AccountView Portal. Via een Internet-toegang hebben FinNova en haar klanten toegang tot de financiële rapportages. Naast deze rapportagetool heeft Divider.net ook een mogelijkheid gecreëerd om AccountView-online te gebruiken als een relatiemanagementsysteem. Dit betekent dat gebruikers zelf hun stamgegevens van hun relaties en contacten (debiteuren, crediteuren, personeel) kunnen wijzigen. De tool is realtime gekoppeld met AccountView.

"AccountView-online geeft onze klanten de mogelijkheid rechtstreeks toegang te krijgen tot hun rapportages. De rapporten zijn altijd actueel en overal te benaderen. Onder meer kolommenbalans, grootboekkaarten of debiteuren ouderdomsanalyses staan eenvoudig en te allen tijde tot de beschikking van de ondernemer. Onze klanten kunnen nu eerder over hun actuele financiële informatie beschikken en vervolgens de juiste koers uitzetten", aldus Wichard Hendriks, directeur FinNova. "Het nadeel van het niet tijdig beschikbaar hebben van financiële informatie bij ondernemers die hun administratie hebben uitbesteed, hebben wij zo overwonnen. Door gebruik te maken van deze speciale toepassing heeft de ondernemer het gebruiksgemak en de zekerheid van uitbesteden en tegelijkertijd de kennis om zijn bedrijf aan te sturen", besluit Hendriks.

Over AccountView

Sinds 1987 levert AccountView modulair opgebouwde business software aan meer dan 12.000 klanten in Nederland, Duitsland en Engeland. Deze flexibele en snel te implementeren software automatiseert en integreert meerdere bedrijfsprocessen, waaronder de financiële administratie, handel, logistiek, project- en urenadministratie, relatiebeheer en accountancy - al dan niet met een internetkoppeling. AccountView wordt verkocht en ondersteund door een netwerk van onafhankelijke partners die evenals AccountView de nadruk leggen op langdurige relaties. Bekende namen in het klantenbestand van AccountView zijn onder andere: Allianz Europe, De Jong Intratours, GIBO Groep, Toyota Industrial Equipment Nederland, KLM Exel, Mazars en Free Record Shop Online. Meer informatie over AccountView vindt u op www.accountview.com.



Ingezonden persbericht