Politie Drenthe

Maandagmorgen 19-04-04

Assen 19-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Alcomobilist aangehouden
HOOGEVEEN Een 49-jarige bestuurder van een personenauto uit Bornhem is zondagavond rond 0.00 uur aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

De politie kreeg een melding van de automobilist die vermoedelijk met te hoge snelheid slingerend op de A28 richting Assen reed. Ter hoogte van Hoogeveen hebben agenten de bestuurder een stopteken gegeven. Op het politiebureau blies de verdachte 855 ugl.

Politie houdt hardrijder aan
VEENOORD Tijdens een controle heeft de politie zondagmiddag rond 15.30 uur een 23-jarige bestuurder van een personenauto aangehouden wegens te hard rijden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De verdachte reed op de Boerdijk. Na correctie bleek dat hij 51 km per uur te hard had gereden.

Melding diefstal brandstof
EELDE Uit een vrachtauto die geparkeerd stond aan de Burgemeester J.G. Legroweg is in de nacht van zondag op maandag tussen 0.00 uur en 2.00 uur een grote hoeveelheid brandstof gestolen. Vermoedelijk gaat het om 700 liter. De 35-jarige chauffeur van de vrachtauto uit Sappemeer doet aangifte.

Politie onderzoekt mishandeling
MEPPEL De politie onderzoekt een mishandeling die zondag heeft plaatsgevonden in een café aan de Noteboomstraat. Een 41-jarige vrouw deed zondag aangifte. Zij zat aan de bar en kreeg plotseling een vuistslag in haar gezicht. De vrouw is mogelijk even buiten bewustzijn geweest en hield er een bloeduitstorting aan over. De oorzaak is nog onbekend.

Huiselijk geweld
ASSEN De politie kreeg zondagavond rond 23.45 uur een melding van huiselijk geweld in Emmer Compascuum. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de rust inmiddels wedergekeerd. Een woordenwisseling tussen een man en zijn vriendin liep uit de hand, waarbij vermoedelijk over en weer klappen vielen. Vervolgens ontstond er een worsteling tussen de man en zijn schoonvader. Hierna werd de man aangehouden terzake huiselijk geweld.

Bekeuringen wegens het fietsen zonder verlichting GASSELTERNIJVEEN - In de nacht van zondag op maandag zijn 7 fietsers bekeurd aan de Burg. Van Royenstraat wegens het rijden zonder licht. Een aantal fietsers deed bij het zien van de politie hun lichten spontaan aan, dit was echter te laat. Allen werden alsnog bekeurd.

Politie houdt toezicht op hangplekken jongeren
VALTHERMOND - De politie heeft zondagavond op diverse hangplekken voor jongeren gecontroleerd op mogelijke overlast. Agenten controleerden op diverse plekken in Valthermond en Tweede Exloermond. De eigenaar van een personenauto kreeg een bekeuring omdat zijn auto geparkeerd stond op het grasveld aan de Kavelingen/Gildeweg.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.

info@politie-drenthe.nl