Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 19 april 2004

(


Noordwijk Mishandeling / bedreiging

De politie heeft op vrijdag 16 april omstreeks 22.05 uur in de omgeving van zwembad Bollenbad aan de Nieuwe Zeeweg een 15-jarige jongen uit Noordwijk en een 15-jarige jongen uit Noordwijkerhout aangehouden in verband met een mishandeling / bedreiging van een 16-jarige jongen uit Sassenheim.
Even tevoren heeft er een woordenwisseling plaatsgevonden op de parkeerplaats van het zwembad tussen diverse jongelui. Hierna werd het slachtoffer benaderd door de beide verdachten. Een ervan sloeg het slachtoffer op zijn gezicht de andere bedreigde hem met een mes en uitte hierbij diverse bedreigingen. De jongen wist te ontkomen aan zijn belagers en is hierop het zwembad in gevlucht. Na verhoor is de verdachte uit Noordwijk heengezonden en de verdachte uit Noordwijkerhout wordt op maandag 19 april voorgeleid aan de rechter-commissaris.


Sassenheim Onder invloed op snorfiets

De politie heeft zaterdag 17 april rond 22.45 uur een 38-jarige man uit Oegstgeest aangehouden wegens rijden onder invloed. Deze reed op de Hoofdstraat op een snorfiets zonder achterlicht. Toen de agenten hem een stopteken gaven, negeerde hij dit. Vervolgens hebben de agenten op de Rijksstraatweg opnieuw een stopteken gegeven. Ook hier reageerde hij niet op. Daarna gaven de agenten een stopteken middels een kegel en een rode lamp. Ook dit negeerde hij waarbij hij bijna een van de agenten omver reed. De agenten hebben hem hierop met behulp van de auto tot stoppen gedwongen. De man bleek geen bromfietscertificaat te hebben en had gedronken. De ademanalyse wees 520 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Voor beide zaken kreeg hij een proces-verbaal.


Hillegom Mishandeling

Op zaterdag 17 april omstreeks 01.25 uur heeft de politie een 43-jarige man uit Hillegom aangehouden in verband met het mishandelen van een politieagent. Een ruzie in de relatiesfeer aan het Patrimoniumplein was hieraan vooraf gegaan. De politie wilde de ruzie sussen toen de man in gevecht kwam met een 20-jarige politieagent. Hierbij is pepperspray gebruikt. De politieagent liep hierbij letsel op aan rug en knie. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd de verdachte heengezonden.


Voorhout Aanrijding met gewonde

Op zaterdag 17 april omstreeks 08.27 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een snorfiets op de kruising Leidsevaart / Sportlaan. Een 39-jarige bestuurder uit Voorhout reed over de Sportlaan richting de Leidsevaart toen hij bij betreffende kruising geen voorrang gaf aan een voor hem van rechts komende 61-jarige snorfietsbestuurder uit Noordwijk die over de Leidsevaart reed. De man op de snorfiets werd met gelaat en beenletsel overgebracht naar het LUMC te Leiden.


Voorhout Openlijk geweld

Op zaterdag 17 april omstreeks 23.00 uur heeft de politie na onderzoek, vier verdachten aangehouden op de Beukenrode in verband met openlijke geweldpleging. De verdachten, allen 17 jaar en afkomstig uit Noordwijk, Noordwijkerhout en Voorhout hadden een spoor van vernielingen aangericht. Bleken twee ruiten van een wachthokje op het station NS te zijn vernield, stenen op de rails te zijn gelegd, een schutting en meerdere bloembakken te zijn vernield. Na verhoor en te hebben bekend werden de verdachte heengezonden.

Op maandag 19 april omstreeks 02.05 uur heeft de politie wederom twee verdachten aangehouden van 19 en 22 jaar oud uit Voorhout en Sassenheim in verband met openlijke geweldpleging. Zij hadden op de Herenstraat een auto en tuin vernield alsmede gepoogd een vlag weg te nemen. Beiden zitten nog vast voor verhoor.


Katwijk - Politie grijpt in bij vechtpartijtjes

De politie greep op zondag 18 april rond 01.30 uur tot twee keer in bij kleine vechtpartijtjes op de Tramstraat. Een groep meisjes had het in een uitgaansgelegenheid met elkaar aan de stok gekregen. Een 18-jarig meisje uit Katwijk kreeg van één van hen een kapot bierglas in het gezicht geduwd. Zij liep een snijwond op dat gehecht moest worden. De politie hield een 19-jarig meisje aan. Zij werd verhoord. Naar andere betrokkenen is de politie nog op zoek. Ook twee 18-jarige jongens uit Katwijk kregen het met elkaar om nog onduidelijke reden aan de stok. De politie scheidde de vechtenden. Beiden kregen van de politie een proces-verbaal voor het vechten op de openbare weg.


Katwijk - Meisje rijdt onder invloed met scooter tegen geparkeerde auto

Een 16-jarige meisje uit Katwijk reed op zondag 18 april rond 02.50 met haar scooter tegen een langs de Voorstraat geparkeerde auto aan. Zij bleef behoudens enkele blauwe en zere plekken ongedeerd. De politie constateerde drankgebruik door het meisje. De uitslag van de ademanalyse was 720 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen haar.


Katwijk - Politie houdt verdachten aan na aanhouding onder invloed rijder

De politie hield op zondag 18 april rond 04.00 uur op de Tramstraat een 20-jarige automobilist uit Valkenburg aan. De automobilist reed zonder verlichting, reden genoeg voor agenten om eens een kijkje te nemen. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De ademanalyse gaf als uitslag 460 ug/l.(limiet 220 ug/l.) Bij de controle van de agenten dacht een 20-jarige jongeman uit Katwijk zich er mee te moeten bemoeien. Ondanks herhaaldelijke verzoeken van de agenten om zich te verwijderen deed hij dit niet. Hij werd daarop aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering om zich te verwijderen. Ook een 19-jarige Katwijker onderging dit zelfde lot. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.


Warmond - Politie zoekt tasjesrovers

De politie is op zoek naar twee jongemannen op een scooter. De twee pakten op zaterdag 17 april rond 15.30 uur op de Sweilandstraat in het voorbijrijden een tas uit de rieten fietsmand van een 56-jarige vrouw uit Oegstgeest. Er is nog gezocht naar de twee. De zoektocht bleef echter zonder succes. Wel werd op de Norremeerstraat de gestolen tas teruggevonden. Op dit moment is nog onbekend of er iets uit de tas gestolen is. De politie stelt een nader onderzoek in.


Leiden Mishandeling na aanrijding

Op vrijdag 16 april omstreeks 21.55 uur reed een 15-jarige vrouw uit Leiderdorp op haar fiets over de Hooigracht. Bij het passeren van een aantal fietsers sneed zij per ongeluk een meisje op haar fiets af. Het meisje kwam niet ten val maar bezeerde zich aan haar fiets. Toen de vrouw zich wilde excuseren bij het slachtoffer kwam een man ter plaatse die begon te schreeuwen en vervolgens de vrouw zonder aanleiding in het gezicht sloeg waarbij zij letsel opliep aan lip en neus. Hierop is het slachtoffer weggefietst. Uit onderzoek werd de identiteit van de verdachte bekend, het betrof een 43-jarige man uit Leiden. Hij werd op zaterdag 17 april gehoord.


Ter Aar Eenzijdig ongeval

Op zaterdag 17 april omstreeks 00.40 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Geerweg. Een 27-jarige bestuurder uit Nieuwveen reed over de Geerweg richting Nieuwveen toen hij de macht over het stuur verloor. Hierdoor kwam hij in de linker berm terecht waarna de auto over de kop sloeg. Hierna raakte het voertuig een boom, kaatste op de weg terug en kwam tot stilstand. Met rugletsel werd de man overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis te Leiderdorp. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren en van hem werd een bloedproef afgenomen.


Alphen a/d Rijn Onder invloed

De politie heeft zaterdag 17 april het rijbewijs ingevorderd van een 46-jarige vrouw uit Alphen a/d Rijn. Ze viel op door haar rijgedrag op de Laan der Continenten rond 04.20 uur. In eerste instantie reageerde ze niet op stoptekens, even later wel. Toen de agenten haar staande hielden bleek ze te hebben gedronken. De ademanalyse wees 1085 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.


Hazerswoude-Rijndijk Snelheidscontroles N11

De politie heeft in het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 april met radarapparatuur op snelheid gecontroleerd op de N11 ter hoogte van Hazerswoude Rijndijk. Op zaterdagochtend werd in beide richtingen gecontroleerd. Van de 3650 automobilisten die voorbijkwamen, reden er 110 te hard. De snelheidslimiet ter plaatse is 100 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 132 km/uur. De overtreders krijgen binnenkort een bekeuring in de brievenbus. Op zondagmiddag 18 april reden 217 van de 2100 voorbijrijdende auto's te hard. De hoogst gemeten snelheid was 145 km/uur. Ook deze hardrijders kunnen een bekeuring verwachten. De politie controleert ook op doordeweekse dagen op de N11.


Moordrecht Aanrijding met gewonde

Op vrijdag 16 april omstreeks 21.55 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen twee auto's en een motorrijder op de Middelweg. Een 27-jarige bestuurder uit Waddinxveen reed over de Middelweg richting Moordrecht. Hij week uit naar links om een voertuig in te halen die voor hem reed. Bij het terugsturen naar de rechterzijde zag hij voor hem een 55-jarige bestuurder uit Nieuwerkerk aan den Ijssel op de rijbaan stilstaan. Hierop moest de man alweer uitwijken naar links. Hierbij kwam hij op de linker weghelft terecht waarop een 32-jarige motorrijder uit Nieuwerkerk aan den Ijssel uit tegenovergestelde richting kwam. Bij het terugsturen naar rechts raakte de bestuurder uit Waddinxveen zowel de motorrijder alsmede het andere voertuig. De motorrijder werd met nekletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis te Gouda. De verkeersdienst heeft een onderzoek ingesteld. De Middelweg is gedurende 2 ½ uur afgesloten geweest. Alle voertuigen liepen schade op.


Bodegraven Doorrijden na aanrijding

Op zaterdag 17 april omstreeks 20.05 uur zag een politieagent in zijn vrije tijd dat een 45-jarige fietser uit Bodegraven tegen een geparkeerd staand voertuig aanreed op de Spoorstraat waardoor de auto schade opliep. De man fietste hierop door. Na een korte achtervolging werd de man op de Laan van Turkenburg aangehouden door de politieman. De man bleek onder invloed te verkeren. De uitslag van de ademanalyse was 620 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed en hij kreeg een rijverbod van 7 uur.


Haastrecht Doorrijden na aanrijding

Op zaterdag 17 april omstreeks 15.10 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Steinsedijk. Een 53-jarige fietser uit Schoonhoven reed over de Steinsedijk toen hij werd ingehaald door een auto met trailer. Op dat moment kwamen er tegenliggers waardoor de bestuurder naar rechts stuurde. Hierdoor kwam de trailer tegen de fietser aan die hierop ten val kwam de dijk af. De auto met trailer reed hierop door. De fietser liep verwondingen aan zijn arm op. De politie stelt een onderzoek in.


Bodegraven / Rotterdam Tweemaal rijden onder invloed

Op zaterdag 17 april omstreeks 23.20 uur controleerde de politie een 43-jarige bestuurder uit Rotterdam op de Goudseweg. De man bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 850 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 10 uur. Later die nacht zag de politie dat het voertuig van de man was verdwenen. Nadat de politie Rotterdam-Rijnmond in kennis werd gesteld werd de man wederom aangehouden voor rijden onder invloed. Hier bleek hij een uitslag van de ademanalyse te hebben van 950 ug/ *limiet 220 ug/l).


Bodegraven - Gewapende overval op snackbar

De politie is een onderzoek begonnen naar een gewapende overval op een snackbar aan de Vromade. Op zondag 18 april rond 19.15 uur kwamen twee nog onbekende gemaskerde jongemannen binnen. Zij wilden geld zien en zette hun eis kracht bij door met een vuurwapen te zwaaien. Eén van de overvallers graaide de kaslade leeg. Beiden gingen er vervolgens lopend vandoor. In de snackbar waren op het moment van de overval vier tot vijf klanten/medewerkers aanwezig. Bij de overval raakte niemand gewond.

Zevenhuizen - Zonder rijbewijs en onder invloed achter het stuur van een auto.
De politie hield op zondag 18 april rond 05.20 uur op de Swanlaweg een 19-jarige automobilist uit Berkel en Rodenrijs aan. De man verkeerde onder invloed en was niet in het bezit van een rijbewijs. De gehouden ademanalyse gaf als uitslag 550 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.


Nieuwerkerk a/d IJssel - Diefstal zonnebrillen

Onbekende gooiden op zondag 18 april rond 02.50 uur een etalageruit in van een winkel aan de Dorrestein. Uit de etalage namen ze vervolgens een tiental dure merkzonnebrillen weg. De politie stelt een onderzoek in.


Gouda - Man loopt ernstige brandwonden op bij knutselen in kelderbox

Een 81-jarige bewoner van de Ridder van Catsweg is op zondag 18 april rond 09.20 uur met ernstige brandwonden overgebracht naar het Zuiderzee Ziekenhuis in Rotterdam. Bij het knutselen in zijn kelderbox ging er iets mis en brak er brand uit. De brand veroorzaakte grote rookoverlast. Door de rookontwikkeling moest een aantal flatbewoners tijdelijk hun woning verlaten. Zij werden opgevangen in een naburige kerk. Twee bewoners moesten voor controle naar het Groene Hart Ziekenhuis. Zij hadden te veel rook binnengekregen. De brandweer bestreed het vuur. Na enige uren konden de bewoners weer huiswaarts.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --