DELOITTE

Deloitte verkoopt HR Strategies aan Ewycksgroep

Rotterdam, 19 april 2004 - Accountants- adviesorganisatie Deloitte heeft een akkoord bereikt met de Ewycksgroep over de overdracht van de activiteiten van HR Strategies, onderdeel van de Deloitte Human Capital Group dat full service HRM-advisering biedt. HR Strategies omvat kerncompetenties als Assessment & Careermanagement, Performance Management & Compensation en Development & Change. Bij de overgang van HR Strategies naar de Ewycksgroep zijn circa 80 professionals betrokken.

Door de verkoop van een groot deel van de Human Capital Group geeft Deloitte concreet invulling aan de nieuwe Amerikaanse en Nederlandse regelgeving met betrekking tot de onafhankelijkheid voor accountants die in toenemende mate een aanbod van sommige vormen van HR-advisering in combinatie met accountancy niet langer mogelijk maakt. Dit raakte Deloitte met name in de publieke sector waar zowel Deloitte als accountant als de Human Capital Group een belangrijke marktpositie hebben. Deloitte is ervan overtuigd dat de betrokken medewerkers en daarmee het dienstenpakket van HR Strategies binnen de Ewycksgroep uitstekend tot hun recht zullen komen temeer daar deze organisatie niet onderhevig is aan onafhankelijkheidsregelgeving zoals van toepassing op het accountantsberoep. Momenteel vinden er gesprekken plaats om ook de andere onderdelen van de Deloitte Human Capital Group, Interim Management en Executive Search, buiten de groep te plaatsen. Naar verwachting zal hierover op korte termijn duidelijkheid ontstaan.

Met de overname van HR Strategies zal de Ewycksgroep op het gebied van HR Management een topspeler worden in Nederland. De kennis, ervaring en expertise die de professionals van de Human Capital Group in de nieuw te vormen organisatie brengen in de disciplines HR-strategie, organisatieontwikkeling en assesment en trainingen, sluiten zeer goed aan bij de bestaande dienstverlening. De naam Human Capital Group wordt als onderdeel van de Ewycksgroep in stand gehouden.

De Ewycksgroep is een zakelijke dienstverlener met 20 samenwerkende bedrijven en in totaal 800 medewerkers. Deze bedrijven zijn werkzaam in de sectoren sociale zekerheid, overheid, advanced government, financiële dienstverlening, industrie en utilities, media en telecom. De Ewycksgroep biedt een keten van kennis en diensten aan op het gebied van ICT, marketing communicatie, HRM, organisatie, finance, engineering, legal en knowledge, opleidingen en trainingen. De Ewycksgroep heeft vestigingen in onder meer Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Brussel en München.

19 apr 04 12:12