DIMA CONSULTANCY GROUP


222ste Verjaardag relatie VS en Nederland

Schiphol, 19 april 2004 - Vandaag zal in het WTC Schiphol het tweede jaarlijkse 'Dutch-American Friendship Day' evenement plaatsvinden. In aanwezigheid van de Ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland de heer Sobel, zal tijdens deze bijeenkomst de 222 jaar oude diplomatieke relatie tussen Nederland en de Verenigde Staten worden gevierd. Dit is de langste ononderbroken vriendschapsrelatie van de Verenigde Staten met een ander land. Ter erkenning en bevestiging van deze lange, vriendschappelijke, relatie tussen de twee landen en hun inwoners, heeft President Ronald Reagan op 12 april 1982, 19 april uitgeroepen als 'Dutch-American Friendship Day'(Proclamation 4928).

Dit heugelijke feit zal gevierd worden in aanwezigheid van vele hoogwaardigheidsbekleders van zowel Amerikaanse als Nederlandse zijde, naast de Amerikaanse Ambassadeur zullen aanwezig zijn en spreken: de heer Mast (Managing Director Schiphol Real Estate), de heer Devries (Voorzitter van de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Nederland), de heer Klink (vertegenwoordiger van de Nederlandse Kamer van Koophandel in de VS), mevrouw Elatik (Wethouder van de Stad Amsterdam),de heer Goldschneider (componist)en de heer Gardella (beeldhouwer).

Het evenement wordt georganiseerd door de Amsterdam American Business Club, Het World Trade Center Schiphol en het John Adams Institute. Aanvang van het evenement is 17.00 uur en het geheel zal om 20.00 uur eindigen.

Noot voor de redactie (