1e persbericht van maandag 19 april 2004

Eindhoven 19-04-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Man beroofd

Een 44-jarige man uit Nieuw Zeeland is zondag rond 12.00 uur in Helmond beroofd van een tasje met een notebook, geld, paspoort en creditcard. De man was met de trein vanuit Schiphol op weg naar Helmond. Hij maakte in de trein kennis met twee mannen die ook naar Helmond moesten. Zij zouden bij het station in Helmond met een auto afgehaald worden en zij wilden de Nieuw Zeelander wel naar het adres brengen waar die moest zijn. In Helmond werden ze inderdaad opgehaald. De bestuurder reed naar een afgelegen plaats en daar werd het slachtoffer met een vuistvuurwapen bedreigd. Hij moest zijn spullen afgeven. Het geld was ongeveer 1200,= en 900 Pond.

Best: Automobilist levert rijbewijs in

Een 41-jarige automobilist uit Best is maandag om 0.55 uur op het Plugeind betrapt toen hij onder invloed van alcohol in een auto reed. De man blies op het politiebureau 2,4 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Asten: Bankpas en geld weg

Zondagavond is ingebroken in een woning aan de Deken van Pelthof. De voordeur is vermoedelijk via de brievenbus opengemaakt. Uit de woning zijn een bankpas en een klein geldbedrag, ongeveer 10,=, weggenomen.

Waalre: Spaarkas weg bij inbraak

Bij een inbraak in een horecazaak aan de Loonderweg is in de nacht van zondag op maandag de spaarkas gestolen. In de spaarkas zat een paar honderd euro. De dader kwam binnen door een klepraampje dat half op stond.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling

Zondagmiddag om 15.33 uur is op de Oirschotsedijk een 20-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder op de dag een eveneens 20-jarige inwoner van Eindhoven, bij een ruzie te hebben mishandeld. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. Het slachtoffer raakte licht gewond aan hand en gezicht.

Eindhoven: Aanhoudingen na vechtpartij

Op het Stationsplein zijn zondagavond om 21.40 uur twee inwoners van Eindhoven van 29 en 38 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht eerder op de avond een 18-jarige inwoner van Eindhoven te hebben mishandeld en getracht te beroven van zijn gsm. Na enig onderzoek bleek dat het slachtoffer een van de verdachten met een steen had geslagen. Hierop is ook hij als verdachte aangehouden. Zij zijn allen voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Aanhouding na mishandeling

Een 38-jarige inwoonster van Helmond is zondagavond om 22.30 uur op de E H Begemannstraat aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht eerder op de avond, bij een ruzie, haar ex-man met een mes in de arm gestoken te hebben. De man raakte hierbij gewond aan zijn arm en heeft zich in het ziekenhuis aan de verwonding laten behandelen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Inbraak in een woning

In een woning aan het Hoogepat is tussen zondagavond 21.00 uur en maandagmorgen 01.20 uur ingebroken. Men kwam binnen door vernieling van het slot van de poort en door aan de achterzijde van de woning een raam open te breken. Uit de woning zijn voor zover nu bekend een grootbeeld televisie, computer, schilderijen en een stereo-installatie weggenomen.

Helmond: Inbraak in een bedrijf

Tussen zaterdagavond 18.00 uur en maandagmorgen 01.00 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Generaal Pattonstraat. Men kwam binnen door verbreking van het slot van een deur aan de zijkant van het pand. Uit het bedrijf zijn 20 grote dozen met in elke doos 10 dozen met schoenen weggenomen.

Bladel: Aanhouding dieseldief

Op de parkeerplaats Het Goor langs de A67 is maandagmorgen om 01.00 uur een 53-jarige inwoner van Antwerpen op heterdaad betrapt bij het wegnemen van diesel uit een vrachtauto. Collegas van de Belgische politie hielden de man aan en droegen hem over aan de politie van Bladel. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. De weggenomen diesel (vier jerrycans) werd direct, met toestemming van de verdachte, weer in de tank van de vrachtauto gedaan. De auto van de verdachte is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Helmond: Aanhouding na mishandeling

Maandagmorgen om 03.00 uur is op de Mierloseweg een 15-jarige Helmonder aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht kort ervoor zijn 16-jarige zusje te hebben mishandeld. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhoudingen na diefstal tas

Twee inwoners van Eindhoven van 24 en 27 jaar oud, zijn maandagmorgen om 04.05 uur op de Raiffeisenstraat aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor op de Kerkstraat een tas van een 34-jarige inwoonster van Eersel te hebben weggenomen. Dit werd gezien door een getuige die de politie waarschuwde. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.