Politie Zuid-Holland-Zuid

19/04 Hoeksche Waard

19-04-2004 - Persberichten District III

JONGEN AANGEHOUDEN
S GRAVENDEEL- Een 14-jarige jongen uit s Gravendeel is aangehouden. In het afgelopen weekend hadden hij en zijn maten brandblussers op het terrein van een bedrijf aan de Molendijk leeggespoten. Op zondag trof de eigenaar van het bedrijf de jongeren aan in een hut aan de Molendijk. In deze hut lagen diverse spullen van zijn bedrijfsterrein. Hij hield de 14-jarige jongen aan en droeg deze later op de middag over aan de politie.

22 AANHOUDINGEN
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft de afgelopen weken zo'n 22 verdachten in de leeftijd van 17 tot en met 25 jaar aangehouden naar aanleiding van een vechtpartij in de Eendrachtshoeve in Zuid-Beijerland. Tegen deze verdachten, allen afkomstig uit Oud-Beijerland, wordt proces verbaal opgemaakt. Daarnaast zijn er 22 getuigen gehoord in deze zaak. De politie heeft verder aangiften opgenomen ter zake discriminatie, openlijk geweld, bedreiging en mishandeling.

De vechtpartij in de Eendrachtshoeve vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag 14 maart 2004. Zo'n vijftig jongeren gingen met elkaar op de vuist. Toen twee jongens de zaak werden uitgezet, gingen hun vrienden zich ermee bemoeien. De vrienden eisten dat de twee jongens weer binnen gelaten worden. Twee portiers kregen vervolgens klappen. De politie zette meerdere eenheden in waaronder het openbare orde team en een hondengeleider. Die nacht vonden er al twee aanhoudingen plaats. Een 17-jarige en een 19-jarige jongen uit Oud-Beijerland moesten mee naar het politiebureau. De 17-jarige jongen voldeed niet aan een vordering. De 19-jarige jongen werd aangehouden wegens belediging van een politieagent.