Politie Drenthe

Verdachten openlijke geweldpleging november vorig jaar aangehouden na herkenning door politie

HOOGEVEEN 19-04-2004 - Nieuws van politie Drenthe

Met de aanhouding van drie mannen van 24, 29 en 50 jr. uit Hoogeveen heeft de politie klaarheid gebracht in een ernstige mishandeling die in de nacht van 21 op 22 november vorig jaar plaatsvond op de Hoofdstraat in Hoogeveen.

In deze nacht ontstond er in- en voor een horecagelegenheid een grote vechtpartij waarbij meerdere personen betrokken waren. De gewaarschuwde politie trof een slachtoffer aan liggend op de grond. De man werd geslagen en getrapt door een drietal personen. Toen de verdachten de politie zagen gingen ze er vandoor. Omdat de agenten zich eerst bekommerden om het slachtoffer en daarna door omstanders werden gehinderd konden de verdachten ontkomen. Het gedrag van de omstanders was zo erg dat de politie pepperspray moest gebruiken en politiehonden moest inzetten om de situatie weer rustig te krijgen. Twee personen zijn daarop aangehouden omdat ze zich niet wilden verwijderen, een derde voor het beledigen van een agent. Deze drie verdachten zijn met een proces-verbaal of een geldboete in vrijheid gesteld.

De belaagde 29 jr. man uit Wedde is overgebracht naar het ziekenhuis en daar een nacht ter observatie opgenomen. Hij had o.a. hoofdletsel. De man deed een paar dagen later aangifte. De politie stelde een uitgebreid onderzoek in. Hoewel achteraf bleek dat de verdachten redelijk bekend waren in de Hoogeveense uitgaansgelegenheden, werd hun identiteit niet bekend.
De zaak leek als onopgelost te moeten worden afgesloten tot eind maart een politieman één van de verdachten herkende. Hij zag de man lopen in het centrum en kon hem aanhouden. De man is voor ander onderzoek ingesloten. Tijdens het verdere onderzoek werd de identiteit van de beide andere verdachten bekend waarop ook die zijn aangehouden. Alle verdachten zijn na een paar dagen voorarrest weer in vrijheid gesteld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Het dossiers ligt inmiddels bij justitie.

Bericht geplaatst door Dirk Neef. Tel. 0522-274015 of 06-51 55 7950.

info@politie-drenthe.nl