Politie Drenthe

Politie sluit onderzoek openlijke geweldpleging Fluitenberg af.

FLUITENBERG 19-04-2004 - Nieuws van politie Drenthe

De politie heeft het onderzoek naar de toedracht van een vechtpartij in de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 februari in dorpshuis "Het Overschotje" in Fluitenberg afgesloten. Zes verdachten zijn aangehouden en gehoord. Naast de vier jongeren die het slachtoffer waren van de mishandelingen werden er door de politie ook nog eens 12 getuigen gehoord.

In de bewuste nacht ontstond er tijdens de disco wat onenigheid in het gebouw. Om escalatie te voorkomen zijn de latere slachtoffers daarop door medewerkers uit het gebouw gezet. Daarmee was het echter niet afgedaan want vanuit het Overschotje ging even later een groep jongeren naar buiten waarna de ruzie weer oplaaide en uiteindelijk de vier werden geschopt en geslagen.

Vier jongens van 14, 15, 16 en 17 jr. uit Hoogeveen deden aangifte omdat ze zijn mishandeld door meerdere verdachten. Mede naar aanleiding van publicaties in de media is de identiteit van zes verdachten bekend geworden. Dit zijn jongens van 18 t/m 21 jr. en afkomstig uit Fluitenberg, Pesse en Hoogeveen. De politie heeft het dossier inmiddels afgesloten en overgedragen aan Justitie.

Bericht geplaatst door Dirk Neef. Tel. 0522-274015 of 06-51 55 7950.

info@politie-drenthe.nl