Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe Toshiba Satellite notebooks zijn het ultieme draagbare home entertainmentplatform

Satellite P10 en P20 series combineren geavanceerde multimediafunctionaliteit en mogelijkheden voor home entertainment met zeer snelle graphics

Capelle a/d IJssel, 19 april 2004 Toshiba introduceert twee nieuwe notebookmodellen in de Satellite P-series, die bij uitstek geschikt zijn voor entertainment. Consumenten en multimedia-enthousiasten krijgen zo de beschikking over de juiste mix van multimedia- en PC-mogelijkheden in één enkele notebook. Gebruikers bij kleine en middelgrote bedrijven kunnen profiteren van de veelzijdigheid van deze notebooks, dankzij de geïntegreerde netwerk- en draadloze mogelijkheden. Bovendien heeft Toshiba een aantal producten voor de zakelijke markt opgewaardeerd.

De nieuwe Satellite P20 is uitgerust met de nieuwste NVIDIA GeForce FX Go5700 grafische kaart (met 64MB Video RAM) die voor één van de hoogste videoprestaties zorgt momenteel op een notebook beschikbaar. Gebruikers kunnen daardoor bioscoopkwaliteit ervaren bij het bekijken van films of het spelen van video games. Het nieuwe model beschikt tevens over een ModularBay DVD-SuperMulti Drive. De rood/zilveren P20 beschikt over een breedbeeld TFT-scherm van 17 inch. De specificaties zijn verder: Intel Pentium 4 3,20 GHz processor met HyperThreading Technologie en een cachegeheugen van 512 KB, een 800 MHz systeembus, 1 GB intern geheugen en een 80 GB harde schijf. Tevens is deze nieuwe P20 uitgerust met een 802.11b/g wireless LAN kaart voor supersnelle draadloze communicatie.

De Satellite P10 beschikt over een Intel Pentium 4 3,06 GHz processor met 512 KB cache, 512 MB intern geheugen, een harde schijf van 60 GB en een 15,4 inch TFT-scherm. Videobeelden komen razendsnel op het scherm door het 64 MB DDR videogeheugen en de allernieuwste ATI Mobility Radeon 9700 grafische kaart.

De in de P10 en P20 aanwezige ModularBay DVD-SuperMulti drive biedt alle DVD-opname- en weergavemogelijkheden: DVD-R/RW, DVD+R/RW en DVD-RAM. DVD-RAM is met name geschikt voor video-editing, omdat de RAM-schijf zich in feite als een harddisk gedraagt (met een capaciteit tot 9,4 GB). Er kan zonder speciale software, direct met de Windows Explorer naar de schijf worden geschreven, wat deze drive ook zeer geschikt maakt als back-up eenheid. Wat betreft video-out mogelijkheden levert Toshiba als eerste op de nieuwe P20 een Component-out (Y/Pb/Pr)-aansluiting op een notebook, voor videobeeld van topkwaliteit.

Beide modellen worden standaard geleverd met Microsoft Office OneNote 2003, de nieuwe productiviteitsverhogende softwaretool van Microsoft.

Lichtgewicht M30 met DVD-SuperMulti Drive

Daarnaast brengt Toshiba de zilverkleurige Satellite M30-742 met 15,4 inch TFT-scherm op de markt. Het is een multimedia Centrino notebook met een Pentium M 1,7 GHz processor en een totaalgewicht van slechts 2,8 kg. De M30-gebruiker heeft de beschikking over een cachegeheugen van 1 MB, een intern geheugen van 512 MB en een videogeheugen van 64 MB DDR. De nVidia GeForce FX Go5200 staat garant voor razendsnelle beelden. Ook deze notebook beschikt over een DVD-SuperMulti Drive en is uitgerust met een 802.11b/g wireless LAN kaart voor supersnelle draadloze communicatie.

Zakelijke markt

Gezien het succes van de begin 2003 geïntroduceerde Tecra S1 heeft Toshiba besloten om de platformstabiliteit van dit model minstens tot en met december 2004 te garanderen; oftewel een levenscyclus van minimaal 22 maanden. Binnen de Tecra-serie introduceert Toshiba een opgewaardeerde versie van de op Intel Centrino gebaseerde Tecra S1 met Intel Pentium M 1,5 GHz processor. Was het interne geheugen bij dit model voorheen in twee maal 256 MB gesplitst, in dit nieuwe model bestaat het geheugen uit één 512 MB DDR-module. Dit model is nu ook voorzien van de Intel Pro/Wireless 2200BG 802.11b/g mini-PCI kaart, met een maximale snelheid die bijna 5 maal zo hoog ligt als de bestaande 802.11b kaarten (54 Mbps in plaats van 11 Mbps).

Satellite A40

Verder introduceert Toshiba twee gunstig geprijsde Satellite A40 notebooks, waarbij de Satellite A40-241 met een Intel Mobile Celeron 2,7 GHz processor is uitgerust en de Satellite A40-532 met een Intel Mobile Pentium 4 2,66 GHz. processor. Grootste verschillen ten opzichte van het andere model zijn het cachegeheugen (512 KB) en een batterijtijd van ruim 4 uur (circa 2 uur en 54 minuten voor het Celeron-model). De overige specificaties van deze stijlvolle blauwe notebooks, waaronder een 15 inch TFT- scherm, een 40 GB harde schijf en 4 USB 2.0, zijn voor beide modellen gelijk.

Draadloze versnelling met Portégé M200 TablePC

Tablet Pc s zijn bij uitstek geschikt om draadloos op verschillende locaties mee te werken. Om dit verder te optimaliseren, introduceert Toshiba deze maand de nieuwe Portégé M200 tablet PC met Intel Pro/Wireless 2200BG 802.11b/g miniPCI kaart. De nieuwe kaart biedt net als bij de Tecra S1 nu een draadloze snelheid die tot 5 maal zo hoog ligt.

Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, een leverancier van portable computers. Naast notebooks levert de organisatie mobiele en draadloze Pocket PC s, accessoires en mobiele server oplossingen voor de zakelijke en consumentenmarkt. Voor meer informatie zie www.computers.toshiba.nl

De Computer Systems Division van Toshiba streeft bij de ontwikkeling van haar geavanceerde notebooks, PDA s en servers naar de ultieme vrijheid van werken. Toshiba is toonaangevend fabrikant van mobiele producten uitgerust met WiFi- en Bluetooth-connectiviteit; dé wereldstandaarden voor draadloze systemen op kantoor, thuis en onderweg.

Het moederbedrijf, Toshiba Corporation ontwikkelt informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten en consumentenelektronica voor uiteenlopende markten. Het bedrijf heeft een positie verworven als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd 166.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 47 miljard US$ (2003).