Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 april 2004

Fietser ernstig gewond

Twee fietsers raken elkaar, een van de twee met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis

Oldenzaal

Zondagmiddag 18 april om ongeveer 14.10 uur kwamen een 47 jr. man uit Oldenzaal en een 14 jr. meisje ook uit Oldenzaal, in aanrijding met elkaar. Beiden fietsten over het fietspad van de Weerseloseweg - Hoge Esweg in Oldenzaal. De 47 jr. vanuit de richting Oldenzaal en de 14 jr. vanuit de richting Andoorn. Om nog onduidelijke reden kwamen de twee op het fietspad met elkaar in aanraking waarbij beiden kwamen te vallen. De 47 jr. viel met zijn hoofd op het wegdek en werd met ernstig hoofdletsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De 14 jr. bleef ongedeerd. Naar het hoe van deze aanrijding wordt door de politie een onderzoek ingesteld. (bps: 04-047769)

Zinloos geweld

Twee jongens zijn zonder aanleiding door twee anderen bedreigd en geschopt

Almelo

Zondagmiddag 18 april werd aangifte gedaan door een 16 jr. jongen uit Almelo van het feit dat hij samen met een even oude vriend ook uit Almelo, zaterdagavond de 17e omstreeks 23.30 uur op het Stationsplein in Almelo was bedreigd en mishandeld. Zijn vriend was na de mishandeling door een taxichauffeur naar het ziekenhuis gebracht waar hij aan verwondingen in zijn gezicht, o.a. kapotte wenkbrauw, was behandeld. Beiden waren zaterdagavond op de fiets naar het station gereden om te kijken hoe laat een bepaalde trein vertrok. Na dit gedaan te hebben, keerden de twee terug naar hun fiets maar werden op weg daar naar toe door twee andere jongen / mannen bedreigd en mishandeld. Een en ander gebeurde zonder enige aanleiding. De twee waren duidelijk op ruzie uit en daagden de twee jongens uit, waarbij bedreigingen werden geuit en hen het fietsen werd belemmerd. De 16 jr. vriend werd door de twee geslagen, dusdanig dat hij zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen moest laten helpen. Beide personen zijn ongeveer 20- 21 jaar oud, blank uiterlijk en een van de twee droeg een rood, wit met zwart gekleurd petje. Beiden hadden kort blond haar en zijn ongeveer 1m 80 lang. (bps: 04-047787)

Veroorzaker aanrijding onder invloed

Bromfietser krijgt aanrijding,mede oorzaak is drankgebruik

Haaksbergen

Zondagmiddag 18 april om ongeveer 14.25 uur vond op de Scholtenhagenweg in Haaksbergen een aanrijding plaats. Een 26 jr. bromfietsbestuurder raakte de macht over het stuur kwijt en kwam in aanrijding met een 33 jr. automobiliste uit Goor. Ter plaatse bleek dat alcoholgebruik mogelijk een van de oorzaken is geweest van het de macht over het stuur kwijt raken. Hiervoor is de 26 jr. aangehouden en meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 1 promille uitwees. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Na het noteren van wat gegevens kon de 33 jr. automobiliste haar weg vervolgen. (bps: 04-047766)

Vrouw van tas beroofd

Tas van oudere mevrouw uit fietstas geroofd. Automobilist ziet een en ander gebeuren

Enschede

Een 79 jr. mevrouw uit Enschede fietste zondagmiddag 18 april omstreeks 17.00 uur over de Oldenzaalsestraat - Boulevard 1945 in haar woonplaats. Op de Boulevard werd zij door inzittenden van een bestelbus geattendeerd op het feit dat even daarvoor haar tas uit haar fietstas was geroofd. Zij verklaarde later wel iets te hebben gehoord, maar niet te hebben gemerkt dat haar bruine boodschappentas waarin alleen wat persoonlijke spullen zaten, was weggenomen. De politie wil graag in contact komen met de inzittenden van de bestelbus die een en ander hebben zien gebeuren.(bps: 04-047793)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --