CDA

CDA
19-04-04
De Dertigers organiseerden Dertigersgezichten op Europa

Afgelopen zaterdag 17 april organiseerden De Dertigers in samenwerking met de CDA-fractie in Amsterdam een conferentie over Europa, getiteld 'Dertigersgezichten op Europa'.

Tijdens deze interactieve bijeenkomst in Hotel Arena te Amsterdam discussieerden - ondanks het mooie weer - zo'n zestig Dertigers over het einddoel van Europa.
In een bij vlagen fel en stevig debat gingen de Dertigers de woordenstrijd aan met de verschillende panelleden. Pannelleden waren Bert Doorn (delegatieleider EP CDA), Jan Jacob van Dijk (Europawoordvoerder CDA), Camiel Eurlings (lijsttrekker EP CDA), Paul Kapteyn (socioloog UvA), Edith Mastenbroek (EP-kandidaat PvdA), Marije Cornelissen (EP-kandidaat GroenLinks), Evertjan Slootweg (portefeuillehouder Europa CNV), Olav Velthuis (journalist Volkskrant). De jonge EP-kandidaten voor het CDA - Hanneke Boerma, Rutger Jan Hebben, Eiko Smid en Marlijn Winkelman - hadden ook zitting in het panel. Dagvoorzitter was Corien Jonker (lid van het DB van het CDA), de gespreksleider van de paneldiscussie was Jeroen de Graaf (o.m. gemeenteraadslid in Amsterdam). Door middel van interactieve stemkastjes werden de aanwezigen geprikkeld om daadwerkelijk een bijdrage aan de discussie te leveren.

Zoals gebruikelijk was de discussie kritisch, open, en constructief. De bijeenkomst werd afgesloten door een krachtig pleidooi Camiel Eurlings voor een verdiepingsslag in de Europese samenwerking.

Meer weten over de De Dertigers, bezoek: www.dedertigers.nl