AutoRai

19-4-2004

Chrysler PT Cruiser Cabrio: onderscheidend op alle fronten

Dit voorjaar breidt de Chrysler-dealer de succesvolle PT Cruiser-familie uit met de komst van de nieuwe Chrysler PT Cruiser Cabrio. Met zijn fraaie ontwerp, ruime vierzits interieur, veelzijdigheid, complete uitrusting en nauwkeurige afwerking belooft de PT Cruiser Cabrio een cabrio te worden die zich op alle fronten onderscheidt.

De PT Cruiser Cabrio is de achtste versie van dit succesvolle Chrysler-model die sinds het internationale debuut van de PT Cruiser in het jaar 2000 het modelgamma komt versterken. De Chrysler PT Cruiser Cabrio behoudt veel van de unieke stijlelementen van de oorspronkelijke PT Cruiser, maar werkt zijn uitgesproken retro-design nog verder uit. Het resultaat hiervan is een kenmerkend uiterlijk en een eigen, sterke persoonlijkheid.

De uitermate stijve carrosserieconstructie van de PT Cruiser Cabrio met zijn grote deuren en zijn volledig gevoerde, elektrisch wegklapbare cabrioletdak met glazen achterruit, benadrukt de zuivere eenvoud van het ontwerp, of het dak nu open of dicht is.

De in carrosseriekleur uitgevoerde Sport Bar-rolbeugel aan de B-stijl met apart uitgespaarde verlichting werd ook ontworpen om de luchtstroom over de achterpassagiers te leiden en zo een minimum aan turbulentie en geluid te genereren. Dankzij het uitzonderlijk lage geluidsniveau kunnen inzittenden makkelijk hun conversatie voortzetten wanneer het dak open is. Het extra dikke, stoffen cabriodak beperkt de rijgeluiden wanneer het dak gesloten is.

Er zijn twee versies van de PT Cruiser Cabrio beschikbaar, de Limited en de GT Turbo, met ieder hun eigen kenmerken qua techniek en uitrusting. De beide versies bieden een voor dit segment riante binnenruimte voor- en achterin en dankzij bijzonder sterk isolerende smart glass-zijruiten en een aërodynamische rolbeugel behoren de beide modellen tot de allerstilste cabrios op de huidige markt, ongeacht of het dak open of dicht is.

Er is keuze uit twee krachtige benzinemotoren: een 2.4-liter atmosferische motor van 150 pk met handgeschakelde versnellingsbak of automatische transmissie voor de Limited en een 2.4-turbomotor die 220 pk levert en gekoppeld wordt aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak voor de GT Turbo.

Het lederen, tweekleurige interieur heeft een passagiersstoel voorin die wegklapt en naar voren schuift voor een makkelijke instap naar de twee stoelen achterin. Deze laatste twee kunnen symmetrisch worden neergeklapt om de laadruimte fors te vergroten. In tegenstelling tot zijn concurrenten biedt de PT Cruiser Cabrio zijn eigenaars de veelzijdigheid van negen verschillende interieurvarianten en een ongebruikelijk ruime bagageruimte. Achterin heeft de PT Cruiser Cabrio bijna 25,4 centimeter meer beenruimte (in totaal 103,9 centimeter) dan vergelijkbare cabrios.

Net als de Chrysler PT Cruiser wordt de Cabrio gebouwd in de Mexicaanse Chrysler fabriek in Toluca. Sinds de productiestart van de PT Cruiser in 2000 is deze fabriek uitgegroeid tot een van de meest efficiënte binnen de Chrysler Group. De afgelopen twee jaar onderging de fabriek een ingrijpende facelift om de totale capaciteit op te voeren en voldoende flexibiliteit te creëren om de Cruiser- en Cabrio-modellen naast elkaar te kunnen bouwen. De Chrysler PT Cruiser Cabrio komt wereldwijd beschikbaar in meer dan dertig markten.

Prijzen

In Nederland zijn de consumentenprijzen als volgt vastgesteld: PT Cabrio 2.4i Limited m/t 29.395,-
PT Cabrio 2.4i Limited a/t 31.095,-
PT Cabrio 2.4i GT Turbo m/t 34.495,-