Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Wethouder Lemmens introduceert Sarah's Wereld

Sittard-Geleen, 19-4-2004 - Onderwijswethouder Hub Lemmens reikt dinsdag 20 april om 8.45 uur het nieuwe materialenpakket voor de Sarah-lesdag uit aan Har Aben van de Onderwijsgroep Mondiale Educatie. De uitreiking vindt plaats aan groep 7 van basisschool Aan de Bronkboum in Munstergeleen.

Sarah's Wereld is een uniek spel dat kinderen op speelse wijze inzicht geeft in de wereldwijde milieuproblematiek. Het spel sluit aan bij de belevingswereld van kinderen terwijl de opgeheven wijsvinger wordt weggelaten. Het maakt kinderen gevoelig voor de grenzen van het ecosysteem, samen met hen worden mogelijkheden voor milieuvriendelijk consumeren ontdekt.

Sarah's Wereld is een initiatief van de Stuurgroep Lokale Agenda 21. Leden van de Onderwijsgroep Mondiale Educatie voeren het spel uit op scholen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van IVN-groepen en een financiële bijdrage van gemeente en provincie. De school draagt 30 euro per lesdag bij. Scholen in de gemeente Sittard-Geleen kunnen zich nog steeds melden voor deelname. In het najaar van 2003 werd het project Sarah's Wereld met succes op proef uitgevoerd op basisschool De Wissel in het stadsdeel Born, De Duizendpoot in stadsdeel Geleen en De Vlieger in stadsdeel Sittard. Milieu-organisaties en gemeente vinden het spel belangrijk in het kader van duurzame ontwikkeling. Bij duurzame ontwikkeling gaat het niet alleen om hier (in onze gemeente) en nu, maar ook om daar (wereldwijd) en straks (in de toekomst).




Gemeente Sittard-Geleen