Gemeente Ede

Nummer 81 / Ede, 16 april 2004 Burgemeester R.C. Robbertsen feliciteert 75-jarig Geldersch Landschap
Opening Bloedbank in Ede en prijsuitreiking provinciale brandweerwedstrijden in Harskamp

Burgemeester R.C. Robbertsen van de gemeente Ede verzorgt vandaag en morgen enkele officiële handelingen. De jubileumviering van het 75-jarige Geldersch Landschap staat hierbij als eerste op het programma. De bijeenkomst voor genodigden van deze Gelderse organisatie is op vrijdagmiddag 16 april op het Landgoed Hoekelum in Bennekom. De heer Robbertsen zal namens het gemeentebestuur van Ede de felicitaties aan de jubilerende organisatie overbrengen.

Nieuw donorcentrum in Ede
Op vrijdagmiddag 16 april omstreeks 16.15 uur verricht burgemeester Robbertsen de officiële openingshandeling van het nieuwe donorcentrum Ede van de Sanquin Bloedbank Regio Zuidoost. In het Rode Kruisgebouw aan de Klinkenbergerweg draait al jarenlang een goed functionerend afnamecentrum. Na de fusie van drie voormalige bloedbanken in het zuidoosten van Nederland, waaronder de Bloedbank Geldersche Rivieren, is gekeken naar plaatsen waar een donorcentrum kan komen. De Sanquin Bloedbank vestigt nu in Ede officieel zon donorcentrum, waar mensen bloed kunnen geven. De burgemeester zal divisiedirecteur dr. W. de Kort en de medewerkers feliciteren met hun nieuwe donorcentrum en een relatiegeschenk van de gemeente Ede overhandigen.

Brandweerwedstrijden in Harskamp
Burgemeester Robbertsen verricht zaterdagavond 17 april in Harskamp de prijsuitreiking van de provinciale brandweerwedstrijden. Bij gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de sectie Harskamp van de gemeentelijke brandweerorganisatie in Ede vindt die dag in Harskamp een onderlinge krachtmeting van 9 brandweerploegen uit Gelderland/Flevoland in de klasse 112 plaats. De prijsuitreiking is om 18.30 uur in dorpscentrum De Nieuwe Spil in Harskamp.
---