Gemeente Amsterdam

Gemeentelijke onderscheiding uitgereikt
19 april 2004 - Eveline Papa

Op vrijdag 16 april heeft de wethouder Sport, Hester Maij, het Ereteken van Verdienste uitgereikt aan de heer George Kruse. Dit gebeurde tijdens zijn afscheid als voorzitter van de Amsterdamse Korfbal Club Rohda.

De heer Kruse heeft zesendertig jaar bestuursfuncties bekleed bij de korfbalclub, waarvan dertig jaar als voorzitter. Onder zijn leiding heeft de vereniging vele successen behaald, zoals diverse Nederlandse kampioenschappen en Europacups. Ook de jeugdafdeling floreert en is uitgegroeid tot een tegenstander waarmee landelijk rekening moet worden gehouden. Kruse heeft ook het initiatief genomen om Rohda op de kaart te zetten als een gezellige, sportieve en sociale vereniging. Hij heeft zich ingezet voor het Sportpark Ookmeer en daarmee voor de sport in het stadsdeel Osdorp. Daarvoor is hij al door de KNVB onderscheiden. Ook ontving de heer Kruse een koninklijke onderscheiding.

Het Ereteken van Verdienste wordt gegeven aan diegenen die zich gedurende vijfentwintig jaar onbezoldigd op bestuursniveau hebben ingezet voor een Amsterdamse vereniging, stichting of instelling.

pb-076

© Gemeente Amsterdam