Politie Zaanstreek-waterland


13:28 18-APR-04
loc.: MIDDENBEEMSTER, RIJPERWEG/ MIDDENWEG/ NEKKERWEG

Man komt ten val bij solex-toertocht

Zondagmiddag is tijdens een 'Solex-tour' een man uit Aalsmeer gewond geraakt toen hij met zijn solex ten val kwam. Het slachtoffer reed in een groep van zo'n 50 personen op zijn solex op het fietspad, met een snelheid van ca. 25 km/uur. Hij kwam tussen twee andere bestuurders in rijden. Zijn stuur raakte het stuur van de bestuurster rechts van hem, waardoor beiden vielen. De vrouw raakte niet gewond. De man werd met een flinke hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis in Alkmaar vervoerd.
De trauma-heli die uit voorzorg ter plaatse was gekomen, kon retour naar Amsterdam.

16:52 18-APR-04
loc.: VOLENDAM, EUROPAPLEIN

Man aangehouden voor belediging

Een 25-jarige man uit Breda werd na de voetbalwedstrijd Volendam - NAC Breda aangehouden voor belediging van een agente. De man liep in een groep supporters met alcoholhoudende drank over de Dijklaan. De groep werd daarover aangesproken door de politie, waarop de man in kwestie een fles Bacardi Breezer aan de agente gaf. Toen hij deze vervolgens terug wilde pakken en de agente dit niet toeliet, schold hij haar uit. Daarop werd hij aangehouden voor belediging. Hij zal hiervoor een bekeuring ontvangen.
De man verklaarde op het politiebureau niet meer te weten wat hij tegen de agente had gezegd, omdat hij al vanaf 's ochtends 09.00 uur continu alcohol had gedronken. Hij betuigde achteraf spijt.

02:52 19-APR-04
loc.: ZAANDAM, MIDDELLANDSE ZEE

Diefstal computers uit bedrijf

Bij een inbraak in een bedrijfspand hebben nog onbekende daders een aantal computers gestolen. Ze kwamen binnen door een raam in een deur te in te slaan. In het bedrijfspand brachten de daders diverse vernielingen aan.

10:56 19-APR-04
loc.: VOLENDAM, ZEESTRAAT

Spijt van vraag naar openstaande boetes

Een 31-jarige man uit Edam kwam bij het politiebureau om vermissing van zijn rijbewijs te melden. Uit eigen beweging vroeg hij na te gaan of er nog boetes, vonnissen en dergelijke voor hem openstonden. Daarvan had hij naderhand spijt, want bij navraag bleek dat er een arrestatiebevel voor hem klaar lag terzake dertig dagen bewaring. De man werd meteen aangehouden en ingesloten.

10:49 19-APR-04
loc.: ZAANDAM, REMBRANDTSTRAAT

Politie ontruimt gekraakte school

De politie heeft een school, die gisteravond door ongeveer 30 personen werd gekraakt, ontruimd. Deze kraakactie was niet rechtmatig, omdat het pand wordt bewoond door antikrakers. De gemeente sloot hiertoe in 2001 een gebruiksovereenkomst met een anti-kraakbewoningorganisatie. Daarom besloot de Officier van Justitie om tot ontruiming over te gaan. De ontruiming verliep rustig. Een groot deel van de krakers verliet vrijwillig het pand. Acht personen moesten door de politie uit de school worden gehaald. Er werden geen aanhoudingen verricht.

10:57 19-APR-04
loc.: PURMEREND, BURG D KOOIMANWG

Nekletsel bij kopstaartbotsing

Bij een kopstaartaanrijding tussen twee auto's raakten een 24-jarige vrouw uit Purmerend en een 29-jarige man uit Zwaag gewond. Beide personen werden met nekklachten per ambulance naar het Waterlandziekenhuis vervoerd.
De Zwagenaar reed over de Burg.D.Kooimanweg vanuit de richting van de Hoornselaan. De achter hem rijdende vrouw had niet op tijd in de gaten dat de auto voor haar afremde. Daardoor botste zij er achterop. Beide auto's waren flink beschadigd

11:19 19-APR-04
loc.: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG
Man aangehouden na mishandeling conductrice
Een 20-jarige man uit Amsterdam werd op het station van Zaandam aangehouden, nadat hij in de trein een conductrice had mishandeld. De man bleek geen geldig plaatsbewijs te kunnen tonen en gaf een valse naam op. Toen de conductrice dit niet accepteerde werd de man agressief en sloeg haar. De gealarmeerde politie moest de man in de boeien slaan omdat hij agressief bleef. De man werd na voorgeleiding overgedragen aan de spoorwegpolitie van het KLPD.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-190404


17/18-APR-04
ZAANDAM, HEIJERMANSSTRAAT/ HOOFDTOCHT/VINCENT VAN GOGHWEG

Hardrijders direct aan de kant gezet

Afgelopen weekeinde werd op de Heijermanstraat, de Vincent van Goghweg en de Hoofdtocht in Zaandam een verkeerscontrole gehouden. Op de Heijermanstraat (50 km per uur) haalden twee bestuurders zaterdagavond een snelheid die twee keer zo hoog was als toegestaan. Bij het meten van de snelheid werd gebruik gemaakt van een lasergun. In zo'n geval worden hardrijders altijd direct aan de kant gezet. Op de Heijermanstraat werden in totaal veertien hardrijders op hun gevaarlijke rijgedrag aangesproken en bekeurd.
Op de Hoofdtocht en de Vincent van Goghweg ontvingen zondagmiddag in totaal 29 hardrijders ter plekke een boete. Tijdens de drie controles werden verder 21 boetes uitgedeeld voor overige zaken zoals het niet dragen van de gordel (15x), (niet handsfree) bellen, onnodig voeren van mistlicht (3x), verlopen APK keuringsdatum, niet goedgekeurde kentekenplaat en het niet hebben van voldoende zicht vanwege een grote sticker op de voorruit.

08.30-18.00 17-APR-04
PURMEREND, PROVINCIALEWEG N244
MIDDENBEEMSTER, MIDDENWEG
OOSTHUIZEN, PROVINCIALEWEG N247

23 boetes tijdens verkeerscontrole

Twee motoragenten van het verkeershandhavingsteam controleerden zaterdag het verkeer op diverse wegen in Purmerend, Middenbeemster en Oosthuizen. Op de Provincialeweg N244 (Purmerend) en N247 (Oosthuizen) en de Middenweg werden 23 verkeersovertreders aan de kant gezet. In zeven gevallen ging het om het overschrijden van de snelheidslimiet. Op de Middenweg (60 km per uur) werd een hoogste snelheid gemeten van 105 km per uur. De overige boetes betroffen vooral het niet dragen van de gordel. Ook werden twee bestuurders bekeurd omdat zij met een aanhangwagen reden zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs E.

03.00 17-APR-04
WORMERVEER, CURACAOSTRAAT

Joyrider onder invloed

Op de Curaçaostraat in Wormerveer werd zaterdagavond een 32-jarige joyrider aangehouden. De man bleek zonder dat zijn moeder het wist, haar auto te hebben meegenomen. Hij was vrijdagavond vanuit De Rijp naar Purmerend gereden en wilde na een avondje stappen weer naar huis rijden toen agenten hem slingerend over de Provincialeweg in Wormerveer zagen rijden. De bestuurder werd vervolgens aan de kant gezet voor een nadere controle. Meteen bekende de man dat hij geen rijbewijs had. Een blaastest wees vervolgens uit dat er ook nog eens behoorlijk wat drank in het spel was (540 ug/l). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

19.00-23:00 17-APR-04
WORMERVEER, ZAANWEG
ZAANDAM, HEIJERMANSTRAAT

Drie drankrijders

Tijdens een alcoholcontrole op de Heijermanstraat in Zaandam en de Zaanweg in Wormerveer vielen zaterdagavond drie drankrijders door de mand. Een 26-jarige man uit Zaandam en een 44-jarige en een 55-jarige Wormerveerder hadden te diep in het glaasje gekeken. De 44-jarige automobilist had het meest gedronken. Hij had bijna twee keer zoveel drank op (420 ug/l) als toegestaan. De man kan rekenen op een boete van minimaal E300. De andere twee drankrijders hadden een alcoholgehalte van 270 ug/l en 280 ug/l en krijgen waarschijnlijk een iets lagere boete. Het verschil in alcohol, omgerekend in euro's, komt neer op E 80.
De alcoholcontrole werd gehouden door vijf medewerkers van het verkeershandhavingsteam. In totaal werden 161 bestuurders gecontroleerd. Zondagavond werd opnieuw een alcoholcontrole gehouden. Dit keer werden 61 bestuurders op de Padlaan in Krommenie aan de kant gezet voor een blaastest. Dit keer kon iedereen weer snel doorrijden, niemand had te diep in het glaasje gekeken.


---- --