Ingezonden persbericht


Apple vernieuwt de populaire iBook G4-serie

Verbeterde prestaties en optionele SuperDrive

Bunnik, 19 april 2004 - Apple brengt vandaag een nieuwe versie van de populaire iBook G4-serie uit voor de consumenten- en onderwijsmarkt. De nieuwe iBook G4's hebben een PowerPC G4-processor tot 1,2 GHz en een optionele SuperDrive voor het branden van dvd's. De nieuwe iBook G4-serie biedt daarnaast het allernieuwste op het gebied van draadloze communicatie: de draadloze 54-Mbps AirPort Extreme* 802.11g-netwerkvoorziening en Bluetooth. En alle modellen zijn voorzien van een gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid met sleuf voor het branden van cd's en het afspelen van dvd's. De DDR-geheugencapaciteit van de nieuwe iBook G4 is nu bovendien twee keer zo groot, voor nog betere prestaties.

"De iBook G4 is uitermate geschikt voor consumenten en studenten die veel onderweg zijn", aldus Philip Schiller, Vice President WorldWide Product Marketing van Apple. "De nieuwe iBook G4 is zijn geld meer dan waard dankzij de snellere G4-processors, een twee keer zo grote geheugencapaciteit en iLife '04, het programmapakket van Apple voor het maken en beheren van digitale foto's, muziek en films."

De nieuwe 12-inch en 14-inch iBooks zijn een volmaakte combinatie van draagbaarheid, prestaties en betaalbaarheid, met snellere PowerPC G4-processors en een batterijduur tot 6 uur waardoor je de iBook de hele school- of werkdag kunt gebruiken. Met de ATI Mobility Radeon 9200-videokaart met 32 MB speciaal DDR-geheugen en AGP 4x-ondersteuning voor games en het afspelen van dvd's biedt elke iBook G4 royale grafische voorzieningen. Deze notebook heeft een stijlvolle kunststof behuizing die slechts 2,2 kilo weegt. Ook is hij nog duurzamer dankzij de optische-schijfeenheid met sleuf.

Elk model van de iBook-serie biedt ondersteuning voor het allernieuwste op het gebied van draadloze communicatie: de optionele AirPort Extreme draadloze 54-Mbps 802.11g-netwerktechnologie. Het 1,2-GHz 14-inch model bevat deze geavanceerde voorziening bij levering. Klanten kunnen ook kiezen voor een interne Bluetooth-module voor draadloze aansluiting van randapparatuur, zoals het Apple Wireless Keyboard en de Apple Wireless Mouse. Alle iBook G4-modellen zijn uitgerust met een uitgebreide reeks I/O-poorten, waaronder FireWire 400, USB 2.0 en een ingebouwde 56K v.92-modem en Ethernet-poort (10/100BASE-T). Daarop kunnen gebruikers alle populaire randapparatuur aansluiten.

Bij elke nieuwe iBook G4 wordt iLife '04 geleverd, het programmapakket van Apple voor de digitale levensstijl. Onderdeel van dit pakket zijn iTunes voor het beheren van digitale muziek, iPhoto voor het ordenen en uitwisselen van digitale foto's, iMovie voor het maken van digitale films, iDVD voor het maken en branden van dvd's en GarageBand, een nieuw en revolutionair muziekprogramma waarmee de gebruiker de Mac omtovert in een muziekinstrument en opnamestudio.

Bovendien krijgen klanten bij elke nieuwe iBook G4 standaard het nieuwste besturingssysteem van Apple. Mac OS X versie 10.3 ("Panther") bevat meer dan 150 geavanceerde nieuwe functies, waaronder iChat AV, een gebruiksvriendelijke videoconferentie-oplossing, FileVault, een functie die de inhoud van thuismappen beveiligt met behulp van de nieuwste beveiligingsstandaarden en 128-bits-versleuteling, Exposé, een revolutionaire technologie waarmee gebruikers alle geopende vensters in één oogopslag kunnen bekijken, de Instant On-functie die ervoor zorgt dat de iBook in een seconde uit de sluimerstand ontwaakt en een functie voor automatische netwerkherkenning die automatisch de juiste verbinding kiest (Ethernet, 802.11 of modem). En dankzij uitgebreide Windows-compatibiliteit kunnen gebruikers hun bestanden, printers en netwerkvoorzieningen eenvoudig uitwisselen met Windows-gebruikers. Klanten krijgen bij de iBook G4 tevens een verzameling productiviteits- en amusementsprogramma's, zoals AppleWorks en Tony Hawk's Pro Skater 4.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe iBook-serie is direct verkrijgbaar in drie standaarduitvoeringen via de Apple Store (www.apple.com/nlstore) en bij erkende Apple resellers.

De 12" iBook met een 1,0-GHz PowerPC G4-processor heeft een gewicht van 2,2 kg en een adviesprijs van 1.199 incl. BTW. Dit model heeft de volgende kenmerken:
* een haarscherp active-matrix TFT-beeldscherm van 12,1 inch (diagonaal);
* 256 MB DDR SDRAM (uitbreidbaar tot 1,25 GB);
* een 30-GB Ultra ATA harde schijf;

* twee USB 2.0-poorten, FireWire 400;

* ondersteuning voor VGA-video-uitvoer, S-video- en composite-video-uitvoer;
* Ethernet (10/100BASE-T);

* een gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid.

De 14" iBook met een 1,0-GHz PowerPC G4-processor heeft een gewicht van 2,7 kg en een adviesprijs van 1.399 euro incl. BTW. Dit model heeft de volgende kenmerken:
* een haarscherp active-matrix TFT-beeldscherm van 14,1 inch (diagonaal);
* 256 MB DDR SDRAM (uitbreidbaar tot 1,25 GB);
* een 40-GB Ultra ATA harde schijf;

* twee USB 2.0-poorten, FireWire 400;

* ondersteuning voor VGA-video-uitvoer, S-video- en composite-video-uitvoer;
* Ethernet (10/100BASE-T);

* een gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid.

De 14" iBook met een 1,2-GHz PowerPC G4-processor heeft een gewicht van 2,7 kg en een adviesprijs van 1.599 euro incl. BTW. Dit model heeft de volgende kenmerken:
* een haarscherp active-matrix TFT-beeldscherm van 14,1 inch (diagonaal);
* 256 MB DDR SDRAM (uitbreidbaar tot 1,25 GB);
* een 60-GB Ultra ATA harde schijf;

* draadloze AirPort Extreme-netwerkvoorziening;
* twee USB 2.0-poorten, FireWire 400;

* ondersteuning voor VGA-video-uitvoer, S-video- en composite-video-uitvoer;
* Ethernet (10/100BASE-T);

* een gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid.

Extra maatwerkopties voor de nieuwe iBook G4-modellen zijn: geheugenuitbreiding tot 1,25 GB DDR SDRAM, de SuperDrive (dvd-r/cd-rw) met viervoudige snelheid voor het 14-inch model, een Ultra ATA/100 harde schijf van 40 of 60 GB, een interne Bluetooth-module, een AirPort Extreme-basisstation, een AirPort Extreme-kaart en het AppleCare Protection Plan.

*De werkelijke snelheid kan variëren en is afhankelijk van de afstand tot het basisstation, de omgeving en andere factoren.

Het werkelijke gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

© 2004 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, SuperDrive, AirPort, Apple Store en iBook zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Jurriaan Trommels
PR Manager Nederland
Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: trommels.j@euro.apple.com

Aanmelden voor Apple eNews: http://www.apple.com/nl/enews Web: http://www.apple.com/nl
================================
Everything is easier on a Mac
================================