Stadsdeel Zeeburg

Oostelijk Havengebied als toeristische trekpleister

Het Oostelijk Havengebied heeft de afgelopen vijftien jaar een complete metamorfose ondergaan. Het gebied werd gekenmerkt door ijzeren kranen en havenarbeiders, maar is omgevormd tot een modern woon- en werkgebied. De extra aandacht voor architectuur in het Oostelijk Havengebied moet ervoor zorgen dat binnen- en buitenlandse bezoekers niet alleen de bekende toeristische plekken van Amsterdam bezoeken, maar ook de stadsdelen intrekken.

Jaar van Architectuur en Design
Het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) riep vorige week woensdag samen met de toeristische en culturele sector 2004 officieel uit tot jaar van architectuur en design. Lees meer over architectonische hoogtepunten in Amsterdam.

Wandelingen door het Oostelijk Havengebied
ATCB en stadsdeel Zeeburg hebben samen een speciale brochure met stadswandelingen uitgegeven om de eigentijdse architectuur in het Oostelijk Havengebied onder de aandacht van een breed publiek te brengen. De brochure is voor 3 verkrijgbaar bij o.a. ARCAM en de kantoren van het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB).

Culturele voorzieningen
De komst van een groot aantal voorzieningen op cultureel gebied, uitgaansgelegenheden en overnachtingsmogelijkheden moet ervoor zorgen dat de binnen- en buitenlandse bezoekers langer dan één dag in het gebied verblijven.

Het eerste hotel in het Oostelijk Havengebied opent in augustus 2004 zijn deuren, het Lloyd Hotel. Het pand van de voormalige Amsterdamse rederij Koninklijke Hollandsche Lloyd (1915-1923) telt 120 kamers, twee restaurants, een bar en een culturele ontmoetingsplaats.

Café Pakhuis Wilhelmina is hét nieuwe podium in Amsterdam, gelegen in de kop van Amsterdams nieuwste uitgaansdistrict. Het doel is om concerten, performances, festivals, lezingen en exposities te laten plaatsvinden.