Stadsdeel Zeeburg

Stadsdeel Zeeburg wil waarborging continuïteit welzijnsvoorzieningen

Het dagelijks bestuur van Zeeburg heeft met grote zorg kennis genomen van het faillissement van de welzijnsstichting Alcides.

Continuïteit centraal
De continuïteit van de welzijnsactiviteiten en de kinderopvang in Zeeburg staat voor het dagelijks bestuur nu centraal. De kwaliteit en kwantiteit van de dienstverlening dienen veiliggesteld te worden. Wethouder Ilhan Tuna: 'De afgelopen week zijn er intensieve gesprekken gevoerd met de curatoren, de gemeenteadvocaat en de andere betrokken stadsdelen. De voortgang van alle welzijnsactiviteiten en kinderopvang in Zeeburg zijn nu voor het moment veiliggesteld. De winkel blijft open. Dat was onze eerste prioriteit.'

Oplossing gericht op toekomst
De komende week zijn de gesprekken gericht op de oplossing voor de toekomst. Voor de langere termijn wil het dagelijks bestuur de subsidierelatie voor het welzijnsbeleid en de kinderopvang graag zo snel mogelijk overhevelen naar financieel gezonde en professionele organisaties, zonder stagnatie van de dienstverlening tijdens de overnameprocedure en zonder ontslagen bij het personeel in Zeeburg, ook niet bij de ID-medewerkers.

Vorig jaar heeft er in Zeeburg een sanering van het personeel plaatsgevonden naar aanleiding van de overname van de stichting Welzijn Zeeburg door Alcides. Het stadsdeel gaat er dan ook vanuit dat ondanks het faillissement van Alcides, de bedrijfsvoering met het huidige personeelsbestand wordt voortgezet. Het dagelijks bestuur zal er in ieder geval op toezien dat de dagelijkse gebruikers van de welzijnsactiviteiten en de kinderopvang en het personeel zo min mogelijk hinder ondervinden van de toekomstige overname van de activiteiten door nieuwe organisaties.