Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


19 april 2004


Boete voor dronken automobilist


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Deventerstraat een 38-jarige automobilist uit Apeldoorn een bekeuring gegeven voor het rijden onder invloed. De politie controleerde de man maandag rond 02.30 uur en constateerde dat hij onder invloed van alcohol was. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0.6. Dit leverde hem een boete en een rijverbod van één uur op.


Diefstal uit NS-kiosk


Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag een bezoek gebracht aan de kiosk op het NS-perron. De daders hebben vermoedelijk gebruik gemaakt van een valse sleutel. De dieven haalden maandag rond 00.45 uur de kassa's leeg en namen bovendien een aantal sloffen sigaretten en telefoonkaarten mee.


Weer overval op cafetaria


Voor de tweede keer binnen korte tijd heeft een man een overval gepleegd op een cafetaria aan het Hofveld. In de nacht van donderdag op vrijdag werd een cafetaria aan het Hofveld overvallen, zondagavond was het in een ander cafetaria aan het Hofveld opnieuw raak.
Een man met een bivakmuts op kwam rond 22.30 uur de keuken binnen en eiste van de twee medewerkers, onder bedreiging van een groot mes, geld.
Eén van de medewerkers gaf de overvaller uit de kassa een geldbedrag waarop de man er vandoor ging. De politie onderzoekt of er mogelijk een verband is met de overval op een ander cafetaria van enkele dagen geleden.


Jongens (17) zoeken munitie in Hoog Soeren


De politie heeft zondagmiddag twee jongens aangehouden nadat ze in het bosgebied bij Hoog Soeren werden aangetroffen met metaaldetectoren en enkele stuks daar opgespoorde munitie.
Het duo, ieder 17 jaar en afkomstig uit Tiel en Spijk bleken per trein en bus te zijn afgereisd naar Hoog Soeren om munitie te zoeken. Via de media had men van het zoekgebied van de EOC vernomen. Bij onderzoek in de ouderlijke woning werd ook een geringe hoeveelheid oude munitie aangetroffen. Van beiden werd de metaaldetector ingenomen en de politie maakt een proces-verbaal tegen hen op, waarna het preventieteam Link een passende maatregel zal oplegen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --