Politie Limburg-Zuid

Vrachtautobrand

Sittard-Geleen-Born 19-04-2004 - Maandagochtend 19 april 2004, omstreeks 04.50 uur, vatte een truck met oplegger vlam op de A2 ter hoogte van Elsloo. De combinatie reed in de richting van Maastricht en was geladen met Aceteleen-flessen. De chauffeur maakte zelf melding van de brand aan 112 en gaf als mogelijke oorzaak op dat één van zijn achterassen vastgelopen zou zijn.

De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur ook snel geblust en wist daarmee het ontploffingsgevaar van de flessen te voorkomen. Vervolgens werden de flessen voortdurend gekoeld. De chauffeur had kennelijk rook binnen gekregen en werd daarom voor nader onderzoek naar het AMC in Maastricht gebracht. Naderhand bleek dat de man gelukkig geen letsel had opgelopen.

In verband met voorenstaande werd de A2 direct in beide richtingen voor alle verkeer ter plaatse gesloten en omgeleid. Omstreeks 05.55 uur kon het verkeer in de richting van Eindhoven weer vrijgegeven worden en het verkeer in de andere richting kon vanaf dat moment via één rijstrook doorrijden. Tegen 12.30 uur was lading overgeladen en de vrachtauto door een bergingsbedrijf weggesleept waarna het verkeer richting Maastricht weer van beide rijbanen gebruik kon maken.