Rijn & Venen, 16.00 uur

Utrecht 19-04-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Aangehouden voor gooien flesje

MIJDRECHT - Een 23-jarige man uit Mijdrecht is op zondag 18 april omstreeks 03.00 uur aangehouden voor het gooien van een flesje naar een suveillanceauto van de politie.

Politiemensen reden over Hofland en passeerden de uitgang van een horecagelegenheid. Bij het passeren, hoorden de politiemensen dat er een hard voorwerp tegen de politieauto werd gegooid. Kennelijk gebeurde dit vanuit een groep jongeren die juist de horecagelegenheid verliet. De politie stelde een onderzoek in en kon op aangeven van de eigenaar van de horecagelegenheid de persoon die verantwoordelijk was voor het gooien van het flesje achterhalen en vervolgens aanhouden.

De Mijdrechter werd meegenomen naar het bureau en kreeg een boete opgelegd.

Twee mannen aangehouden

MAARSSEN - Op vrijdag 16 april omstreeks 09.30 uur heeft de politie een 59-jarige man uit Zeist en een 53-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het in werking hebben van een hennepplantage.

Na een melding trof de politie op een terrein aan de Herenweg de twee mannen nabij een vrachtauto en een aanhangwagen aan. Na onderzoek bleek dat er in de aanhangwagen sprake was van een complete inrichting ten behoeve van een hennepkwekerij, maar dat deze kwekerij niet in bedrijf was. Ook bleek dat de apparatuur niet was aangesloten op het elektriciteitsnet. Uit sporen werd wel duidelijk dat er eerder wel plantjes waren gekweekt.

De complete inventaris van de voertuigen bestaande uit watertonnen, voedingszakken, lampen en ander kweekmateriaal werd in beslag genomen en zal worden vernietigd. De milieupolitie stelde eveneens een onderzoek in. Proces-verbaal zal tegen de twee worden opgemaakt.