Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, maandag 19 april

Alkmaar 19-04-2004 - 16.00 uur

Brand in woning

Alkmaar, zondag 18 april 2004.

Zondagavond omstreeks 18.45 uur werd brand ontdekt in een woning boven een horecabedrijf aan de Ritsevoort. De brand is vermoedelijk ontstaan op de bovendieping waar een hennepkwekerij aanwezig bleek te zijn. De gehele bovenverdieping brandde uit. Op de zolderverdieping werden de resten van een hennepplantage aangetroffen met ongeveer 160 planten. De resten van deze planten en een hoeveelheid randapparatuur zijn in beslag genomen. De 26-jarige bewoner van het pand is aangehouden. Door het energiebedrijf wordt een onderzoek ingesteld naar het eventueel illegaal aftappen van stroom. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Dronken autobestuurder raakt rijbewijs kwijt.

Alkmaar, zondag 18 april 2004.

Zondagavond zagen surveillerende agenten een man in zijn auto rijden over de Ommering. Het viel de agenten op dat de man slingerend reed. Nadat hij zijn auto tot stilstand had gebracht bleek inderdaad dat hij een flinke hoeveelheid alcohol had gebruikt. Hij blies 1155 ug/l. Dat is ruim vijfmaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien dit overmatig drankgebruik werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Geluidsapparatuur uit woning gestolen.

Zuid Scharwoude, maandag 19 april 2004.

In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de Winterkoning. Men kwam in de woning door het vernielen van een raamkozijn. Door het boren van gaatjes in het kozijn kon een raam worden geopend. Vanuit het huis werd een complete geluidsinstallatie weggenomen. De bewoner kon nog niet aangeven of er nog meer goederen zijn verdwenen.

Kind mogelijk ontvoerd door vader

Heerhugowaard, maandag 19 april 2004.

In de nacht van zondag op maandag heeft de moeder van een ruim 1 jaar oud jongetje aangifte gedaan van vermissing. Het ventje was zaterdag door zijn vader opgehaald conform de afspraken die tussen vader en moeder waren gemaakt betreffende een omgangsregeling. De vader zou het kind zondagavond rond 19.00 weer terug brengen. Toen dit niet gebeurde sloeg de moeder alarm en informeerde de politie. Een zoektocht naar de vader in zijn woonplaats Zwolle en mogelijk andere verblijfplaatsen bleven tot op heden zonder resultaat. Vandaag is de politie gestart met een onderzoek naar de verblijfplaats van de vader en het kind.