Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, maandag 19 april

Den Helder 19-04-2004 - 16.00 uur

Snelheidscontrole

Slootdorp, zondag 18 april 2004.

Zondagmiddag werd op de Slootweg een snelheidscontrole gehouden waarbij één van de gecontroleerde bestuurders, een 36-jarige man uit Wieringerwerf, zijn rijbewijs kwijtraakte. Hij reed met een snelheid van 130 km/u over een weggedeelte waar 80 km/u is toegestaan. Een overschrijding van de maximumsnelheid van 50 of meer kilometers betekent dat het rijbewijs van de bestuurder wordt ingevorderd.

Tijdens deze controle werden nog twee andere autobestuurder bekeurd voor een snelheidsovertreding.

Vrouw van tas beroofd.

Schagen, zondag 18 april 2004.

Zondagavond omstreeks 21.35 uur werd een 28-jarige vrouw uit Schagen van haar tas beroofd. Dit gebeurde nabij het fietstunneltje aan de Menisweg. De vrouw liep daar toen zij door drie negroïde mannen werd benaderd. Eén van hen sprak het slachtoffer aan. Eén van de andere daders bedreigde de vrouw met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp terwijl de derde verdachte haar tas greep. Vervolgens renden de drie mannen weg in de richting van het Westerpark. De drie daders zijn tussen de 20 en 25 jaar oud en tussen de 1.70 en 1.75 m. lang. Zij hebben allen een tenger postuur en droegen donkere kleding.

Dronken autobestuurder raakt rijbewijs kwijt.

Middenmeer, maandag 19 april 2004.

In de nacht van zondag op maandag werd een 39-jarige bestuurder van een personenauto uit Hippolytushoef aangehouden op de Prof. Ter Veenweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 710 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegelaten hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien dit overmatig drankgebruik werd het rijbewijs van de man ingevorderd.