Lekstroom, 16.15 uur

Utrecht 19-04-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Wegwerkzaamheden

IJSSELSTEIN - Maandag 19 april vanaf 7.00 uur vinden wegwerkzaamheden plaats aan de rotonde op het Willem van Oranjeplein.

De aansluiting Hogebiezen/Beneluxweg met Baronieweg (voormalige Provinciale weg) is daarom afgesloten. Ten gevolge van de werkzaamheden zal de aansluiting Baronieweg/Beneluxweg/Hogebiezen vanwege veiligheidseisen afgesloten zijn voor alle verkeer. In tegenstelling tot eerdere berichten kunnen fietsers en voetgangers dus ook geen gebruik maken van deze aansluiting. De werkzaamheden op deze plek duren tot aan de bouwvak.

Bromfietser negeert stopteken

HOUTEN - Op zondagavond 18 april omstreeks 19.45 uur werd een 19-jarige Houtenaar aangehouden voor diverse verkeersovertredingen, het negeren van een stopteken en het veroorzaken van gevaar en/of hinder voor andere weggebruikers.

De agent surveilleerde met zijn motor op de Snoeksloot te Houten. Hij hoorde achter zich een bromfiets die vermoedelijk met hoge snelheid reed. De motoragent startte daarom een achtervolging. De agent zag bij de achtervolging dat er geen verzekeringsplaat aan de bromfiets bevestigd was. Ook was de bromfiets niet voorzien van kappen en van een oranje en/of gele sticker. Op het moment dat de bromfietser in de gaten kreeg dat hij achtervolgd werd door de agent voerde hij zijn snelheid op. Tijdens de achtervolging liep de snelheid op tot zon 70 a 80 km/uur. De bromfietsbestuurder reed hierbij zeer roekeloos over verschillende kruisingen. De bromfietser reed ook verschillende brandgangen in.

De achtervolging heeft ongeveer 10 minuten geduurd door de wijk de Akkers. Op een gegeven moment kwam de bromfietser ten val, waardoor de agent hem kon arresteren. De agent had versterking nodig, omdat verschillende jongeren zich met de aanhouding begonnen te bemoeien en zich bedreigend uitlieten naar de agent.