Zoekingen in fraudeonderzoek

Eindhoven 19-04-2004 - De regionale recherche van de politie Brabant Zuid-Oost heeft maandagmorgen onder leiding van een rechter-commissaris en een officier van justitie op tien plaatsen zoekingen gedaan. Daarbij zijn administratie, geld en autos in beslaggenomen.

De zoekingen werden gedaan in het kader van een Strafrechtelijk Financieel Onderzoek (SFO) naar fraude en valsheid in geschriften. De verdachte in deze fraudezaak is een 44-jarige Eindhovenaar. In zijn autobedrijf aan de Urkhovenseweg in Eindhoven is conservatoir beslag gelegd op de handelsvoorraad, dertien duurdere personenautos. Bij zijn woning werd nog een auto in beslaggenomen.

De politie trof in het autobedrijf drie autos aan waarvan het chassisnummer onregelmatigheden vertoonde. Deze autos zijn voor onderzoek meegenomen.

Naast de zeven woningen en bedrijven in Eindhoven werd ook gezocht in St. Antonis, Wintelre en het Belgische Peer.

Er zijn geen aanhoudingen gedaan. Het onderzoek wordt voortgezet. Bij de zoekingen zijn ongeveer tachtig politiemensen ingezet.

Bij de zoeking in Wintelre werd een hennepkwekerij gevonden. Op twee slaapkamers en de zolder stonden 600 planten. Deze planten en de apparatuur zijn in beslaggenomen. De huurder van de woning, een 63-jarige man uit Wintelre is aangehouden voor verhoor.