Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 19 april 2004

(

Katwijk Verkeersongeval
Op maandag 19 april omstreeks 07.00 uur vond er op de Lageweg een verkeersongeval plaats. Een 17-jarige bromfietser reed over het fietspad langs de Lageweg komende uit de richting van de Ambachtsweg. Ter hoogte van Oosting Staal sloeg de bromfietser linksaf om vervolgens over te steken. Hierbij zag hij vermoedelijk door een passerende vrachtauto een tegemoetkomende personenauto over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser werd met pijn aan zijn schouder en aan een been overgebracht naar het ziekenhuis.

Katwijk Verkeersongeval
Op maandag 19 april omstreeks 07.30 uur vond er op de Wassenaarseweg een kop-staart aanrijding plaats tussen twee personenauto's en een motorrijder. Een 41-jarige motorrijder uit Hoofddorp reed over de Wassenaarseweg komende uit de richting van Noordwijk. Voor hem reden een 28-jarige automobilist uit Leiden en een 20-jarige automobilist uit Berkel-Enschot. Deze laatste bestuurde sloeg linksaf een inrit in. De Leidenaar remde af maar kon niet voorkomen dat hij tegen de auto voor hem reed. De motorrijder kon eveneens niet tijdig tot stilstand komen en botste tegen de Leidenaar. Hij werd met schouderletsel overgebracht naar het LUMC.

Leiden - Politie houdt na onderzoek verdachten straatroof aan
De politie denkt met de aanhouding van een 21 jaar man uit Leiden een straatroof te hebben opgelost. De politie kwam de verdachte na onderzoek op het spoor. Op maandagochtend 19 april werd hij aangehouden. Op woensdag 10 maart rond 20.00 uur rukte de verdachte op het Stationsplein een telefoon uit de handen van een 22-jarige vrouw uit Leiden. Tegenover de politie bekende hij en verklaarde het toestel inmiddels te hebben doorverkocht. De politie hoorde daarover een 41-jarige Leidenaar. Van zijn betrokkenheid in deze zaak is niet gebleken. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Alphen aan den Rijn Losgeraakte aanhangwagen tegen motorrijder
Op maandag 19 april omstreeks 06.50 uur vond op de Zegerbaan een verkeersongeval plaats. Een 49-jarige bestelautobestuurder uit Zoeterwoude reed over de Zegerbaan in de richting van Leimuiden. Ter hoogte van de golfbaan merkte de bestuurder dat zijn aanhanger van de koppeling was losgeraakt waardoor deze uitzwenkte. Op dat moment was de losbreekreminrichting nog niet in werking getreden. Omdat de aanhanger tegen een stilstaande motorrijder op een parkeerhaven dreigde te botsen, probeerde de bestuurder van de bestelauto met een ruk naar links dit nog te voorkomen. Echter dit mislukte. De aanhangwagen raakte de 45-jarige motorrijder uit Alphen aan den Rijn aan een been. Ook de motor werd geraakt. De Alphenaar werd met een gebroken been overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Alphen aan den Rijn Bedrijfsinbraak
In een supermarkt op de Ridderhof is afgelopen weekend ingebroken. Maandag 19 april omstreeks 07.00 uur werd de inbraak ontdeknt. Men kwam de winkel binnen via het dak waarna de toegang werd verschaft tot de rookwarencounter. Uit de winkel zijn onder andere rookwaren weggenomen.

Zoeterwoude Diefstal uit bedrijf, auto weg
In een bedrijf aan de Produktieweg is afgelopen weekend ingebroken. Maandag 19 april omstreeks 07.45 uur werd de inbraak ontdekt. Men heeft de voordeur van het pand opengebroken waarna een groot aantal gereedsschappen, een bedrijfsauto en compressoren werden gestolen. De bedrijfsauto, een Volkswagen type Caddy, staat inmiddels gesignaleerd als gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844.

Gouda Verkeersongeval
Op maandag 19 april omstreeks 07.40 uur vond er op de kruising Kampenringweg/Hanzeweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietser. Een 19-jarige automobilist uit Montfoort reed over de Kampenringweg in de richting van de Stavorenweg. Op de kruising zag hij een van links komende fietser over hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De 42-jarige fietser uit Gouda werd met een hoofdwond overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.


Gouda - Kop-staart-aanrijding met licht gewonden

Op maandag 19 april rond 11.55 uur ontstond op de kruising Burgemeester Jamessingel met de Nieuwe Gouwe Oostzijde een kop-staart-aanrijding tussen twee auto's. Een 38-jarige automobiliste uit Waddinxveen had te laat in de gaten dat de voor haar rijdende 35-jarige automobiliste uit Nieuwkoop afremde voor een ambulance die de kruising overreed met optische en geluidssignalen. Beide bestuursters, en een 14-maanden oud kind dat achter in de auto van de Nieuwkoopse zat, werden met onder meer nek- en rugklachten en voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --