Heuvelrug, 16.30 uur

Utrecht 19-04-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Getuigenoproep aanranding

VEENENDAAL - Donderdag 15 april werd op het Panhuis tussen 22.00 uur en 22.15 uur een jonge vrouw aangerand. De vrouw fietste over het Panhuis in de richting van de Rondweg-west. Op dat moment haalde een jongeman op de fiets haar in. De jongeman maakte contact met een tweede jongeman die aan de overkant van de kruising, op de Pionier, stond. Op het Panhuis werd de vrouw van haar fiets getrokken en door beide jongemannen van het fietspad richting bossage gesleurd en daar aangerand. De jonge vrouw heeft veel geluid gemaakt en diverse autos en fietsers zien passeren. Uiteindelijk wist zij zich los te krijgen en te ontkomen.

Signalementen

Verdachte 1 (op fiets) had een licht getinte huidskleur, was ongeveer 19/20 jaar oud en 1.75 1.80 m. lang. Hij had een dik postuur en rond gezicht, donker haar met slagen (bovenop gel en onder wat opgeschoren) en een zwarte haarband bij de haargrens. Hij droeg een zwarte stoffen jas tot over de billen en een zwarte broek.

Verdachte 2 (lopend) had een meer donker getinte huid. Leeftijd tussen 19 en 21 jaar. Deze jongeman was lang (tegen 2.00 m) en had een smal postuur. Verder had hij zwart steil haar, droeg een leren zwarte jas en donkere spijkerbroek.

De politie verzoekt getuigen te bellen met het politiedistrict Heuvelrug (0900-8844).

Snelheidscontrole

RHENEN - Op de Grebbeweg vond maandag tussen 9.45 en 12.00 uur een radarsnelheidscontrole plaats. Van de 1148 gecontroleerde automobilisten, reden 103 bestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/uur, bij een limiet van 50.

Scootercontrole

VEENENDAAL - Maandagmorgen hield de politie op de Verlengde Sportlaan een scootercontrole. In totaal werden 39 bromfietsers gecontroleerd. Er werden 23 bekeuringen uitgeschreven voor een te hoge constructiesnelheid, 1 voor een gladde band en het niet hebben van een gele of oranje plaat. Verder hadden 2 bestuurders geen certificaat, waren 2 bestuurders niet verzekerd en produceerden 3 bromfietsers teveel geluid. 14 Bromfietsers waren in orde.