Gemeente Ambt Montfort


Vrijstellingsprocedure artikel 19 WRO

RECTIFICATIE

Ten behoeve van de aanleg van de Rijksweg 73-Zuid heeft de gemeenteraad van Ambt Montfort bij besluit van 26 september 2001 het bestemmingsplan Rijksweg 73-Zuid Tunneltracé vastgesteld. Dit bestemmingsplan is in 2002 onherroepelijk geworden. Inmiddels hebben zich een aantal ontwikkelingen voorgedaan die er toe leiden dat bij de uitvoering van het project op een aantal punten van het geldende bestemmingsplan wordt afgeweken.
Deze afwijkingen betreffen binnen deze gemeente het vervallen van de vluchtstroken in de tunnel.

Gezien de uitvoeringsplanning heeft het projectbureau Rijksweg 73-Zuid/Rijksweg 74, namens de Minister van Verkeer en Waterstaat, een verzoek ingediend om vrijstelling te verlenen van het geldend bestemmingsplan ten behoeve van voormelde afwijking, alsmede het creëren van een grotere flexibiliteit in de constructiemethode van de tunnel.

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om met toepassing van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan genoemd verzoek.
Alvorens hierover een besluit te nemen stellen zij op grond van artikel 19a lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening een ieder in de gelegenheid gedurende de termijn van ter inzage legging schriftelijk hun zienswijze omtrent de aanvrage kenbaar te maken bij het college van burgemeester en wethouders van Ambt Montfort. Het verzoek met de daarbij behorende stukken alsmede de aanvraag bouwvergunning liggen hiertoe met ingang van donderdag 8 april 2004 gedurende een periode van vier weken ter inzage bij afdeling grondgebiedszaken in het gemeentehuis.